Alanyaspor deplasmandan avantajı ayrıldı

Alanyaspor deplasmandan avantajı ayrıldı
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalindeki Antalya derbisinde kazanan Alanyaspor oldu. Antalya deplasmanında rakibini tek golle geçen Alanyaspor rövanş için de avantaj sağlamış oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Aytemiz Alanyaspor, Fraport TAV Antalyaspor'u 1-0 yendi ve final için büyük bir avantaj elde etti.

MAÇ ÖZETİ

9. dakikada Cisse'nin ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Ferhat Kaplan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

23. dakikada Efecan Karaca'nın pasında topla buluşan Salih Uçan'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından auta çıktı.   

26. dakikada Fraport TAV Antalyaspor'un sol kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın noktada kazanılan serbest vuruşu Fredy kullandı. Fredy'in ceza sahasına gönderdiği ve Aytemiz Alanyaspor savunmasından dönen meşin yuvarlağı ceza sahası dışında önünde bulan Ufuk Akyol'un şutunda top üstten dışarıya gitti. 

33. dakikada Fredy'nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

44. dakikada ceza sahasına giren Cisse'nin sağ çaprazdan şutunda top az farkla yandan dışarıya gitti.  

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. 

e2c26b0122d85a6d685d15b656f36939.jpg

Alanyaspor'da Welinton, 64. dakikada VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadele boyunca iki takım da pozisyona girmekte zorlanırken, Alanyaspor 90+2'inci dakikada Junior Fernandes'in yaptığı vuruşla öne geçti ve maçı da 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın rövanşı, 22 Nisan 20:30'da Alanya'nın ev sahipliğinde oynanacak ve finale çıkacak takım belli olacak.