PKK’nın hayalini AKP Hükümeti gerçekleştiriyor!

PKK’nın hayalini AKP Hükümeti gerçekleştiriyor!
PKK’nın hayalini AKP Hükümeti gerçekleştiriyor!

MHP’li Vural, “TBMM’nin, terör örgütünün tehditleriyle erken bir tarihte açılmasını temin etmek, TBMM’ni

MHP’li Vural, “TBMM’nin, terör örgütünün tehditleriyle erken bir tarihte açılmasını temin etmek, TBMM’nin iradesini PKK’ya teslim etmektir” dedi.

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çözüm sürecine ilişkin bir açıklamasında, “Bu çevrelerin bu eylemlerine karşı yine sabır içindeyiz. Öcalan iradesini kendi iradeleri gibi kabul etmişlerse onlar bir samimiyet testinden geçiyorlar. ‘Öcalan’a rağmen biz bu işi bırakmayız’düşüncesi, Öcalan’ın saf dışı etmek düşüncesidir. Öcalan’ı güçsüz gösterme düşüncesidir’ dediğini belirterek, “Öcalancılık yapıyor” dedi. Vural, “Sen kimi methediyorsun? Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Öcalan’ı güçlü göstermek istiyor. Utanç verici tabloya bakın” diye konuştu. Oktay Vural, Meclis’in erken açılmasına ilişkin açıklamaları değerlendirirken, TBMM’nin, terör örgütü PKK’nın talimatları ile açılamayacağını ifade etti.  Vural, “TBMM’nin, PKK ve Kandil’in tehditleriyle erken bir tarihte açılmasını temin etmek, TBMM’nin iradesini PKK’ya teslim etmektir. Milli irade PKK’ya teslim edilemez” ifadelerini kullandı. Yapılan son açıklamalara bakıldığında AKP’nin, PKK’ya yönelik bir genel affı kafasına koyduğunu ileri süren Vural, PKK’nın hayal bile edemeyeceği düzenlemeleri AKP’nin bir bir yerine getirdiğini iddia etti.

 


Gözyaşı takip merkezi
Dış politikaya da değinen Vural, Orta Doğu’da akan her kanda mesuliyeti olanların, televizyon ekranlarında döktükleri göz yaşları ile merhamet abidesi kesildiğini ve “gözyaşı takip merkezi” kurmuşçasına, başkalarını yufka yürekli olmamakla suçladığını söyledi. İslam dünyasında akan masum Müslüman kanlarının her şeyden önce bu coğrafyayı değiştirmek isteyen Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlarının eline bulaştığını savunan Vural, “Arap Baharı adı altında İslam dünyasında gözyaşı yarışına girenlerin emperyal güçlerle girdikleri ortaklıkları sayesinde, Orta Doğu’ya büyük bir kaos hakim olmuştur. Bütün bu yaşanan acılarda en büyük paya sahip olan AKP sözcülerinin hiç vicdanları sızlamıyor, o Müslüman, mazlum kanları akıtan politikalarına bizi de ortak etmeye çalıyor” diye konuştu. AK Parti iktidarının, emperyalist güçlerle “savaş çığlıkları” attığını idia eden Vural, bu filmi daha önce Irak, Afganistan, Libya’da gördüklerini ifade etti. Vural, Esma’ya ağlayanların, Rabia işareti yapanların, Müslümanlar’ın yanında olduklarını söyleyenlerin, şimdi emperyalist güçlerle yeni Irak yaratma peşinde olduklarını ileri sürerek, “Bunu millete bir izah etsinler bakalım. Irak’ta daha önce yaşananlardan farklı mı olacak Suriye? Bunların derdi ne demokrasi ne İslam dünyası ne Esma ne de Musa. Bunların tek derdi hizmetkarı oldukları USA” dedi.