Alkent Kurtarılmış mahalle bariyerleri TBMM'de

Alkent Kurtarılmış mahalle bariyerleri TBMM'de
İstanbul Büyükçekmece ilçesi'ndeki Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı'nda kamuya terk 30 civarında sokağa kanunsuzca konulduğu iddia edilen bariyerler, TBMM'de soru önergesi oldu.

Çamlıca ve Yeditepe diye iki kısımdan oluşan, Alkent 2000 sitesi, 3 Haziran 2001'de yapılan seçimle aynı adla mahalle oldu. B.Çekmece Belediyesi'nin 747 nolu encümen kararı, 3194 sayılı İmar Kanununun 16. maddesi uygulamasıyla mahallenin yolları kamuya terk edildi. Buna rağmen herkese açık olması gereken caddenin girişlerine bariyer koyularak, mahalle adete siteye çevrildi. Mahalle sakinlerinin bu şikayetine kaymakamlık, belediye ve jandarma seyirci kaldı. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bu durumu, Meclis Başkanlığı'na verdiği 3 maddelik soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı. 

Gazeteci ve Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan Dursun Boran, hazırladığı soru önergesinde, ilginç sorular sordu. Boran; "Hakkari, Diyarbakır, Sur ve Nusaybin'de güvenlik güçleri barikatları panzerler ve tomalarla yıkıp, yolu trafiğe açarken neden 5 senedir Alkent 2000 Mahallesi'nde kamu yolları işgal altında? Ne zaman bariyerler sökülecek?" diye isyanını dile getiri.

Ak Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş adına, İmar Daire Başkanı Gökhan Yılmaz imzalı 02.11.2015 tarih 1955585 sayılı yazıda mahallenin tüm cadde/sokaklarının kamuya terk edildiği söyleyen Boran, bunun bir suç olduğunu vurguladı.

MHP İLÇE BAŞKANI ERDEM AYDIN TAKİP EDİYORUZ.

MHP B.Çekmece İlçe başkanı Erdem Aydın, konuyu takip ettiklerini mahalli ve milletvekili genel seçimlerinde diğer partiler gibi, Alkent 2000 Mahallesi'nde bu bariyerler yüzünden seçim çalışması yapamadıklarını, el ilanı dağıtamadıklarını, seçmenlerini ziyaret edemediklerini söyledi.

İşte o soru önergesi :