İşte Alman Hans ile Türk Hasan'ın seyahat masrafı. Hans gönlünce yaşıyor bizim Hasan İstanbul'dan çıkamıyor

İşte Alman Hans ile Türk Hasan'ın seyahat masrafı. Hans gönlünce yaşıyor bizim Hasan İstanbul'dan çıkamıyor
Sosyal medya kullanıcısı Gökhan Kartal isimli kullanıcı TikTok hesabından seyahat masrafı karşılaştırması yaptı. İşte o karşılaştırma sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal Medyada gündem olan seyahat karşılaştırması herşeyi gözler önüne serdi. Sosyal medya kullanıcısı Gökhan Kartal isimli kullanıcı TikTok hesabından seyahat masrafı karşılaştırması yaptı. Odatv''de yer alan habere göre Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının seyahat masraflarını karşılaştıran kullanıcı, Alman vatandaşının cebindeki para ile istediği şekilde gezdiğini söylerken Türk vatandaşının aynı rahatlıkta olmadığını videolu olarak anlattı.

Berlin’den İstanbul’a gelecek olan Alman vatandaşının seyahat masrafı ile İstanbul’dan Berlin’e gidecek olan Türk vatandaşının giderleri hesaplandı. Alman vatandaşının seyahatini çok rahat bir şekilde gerçekleştirme imkânı olduğu kaydedilirken Türk vatandaşının aynı rahatlıkta seyahat edemediği ortaya çıktı.

Gökhan Kartal’ın hesabına göre Hans’ın Türkiye seyahati 271 euro yani bugünkü kurla 4 Bin 945 lira tutuyor. Peki Hasan''ın uçak bileti vize parası ne tutuyordu. İşte o sorunun cevabı ise 12 Bin 618 lira oldu. Kısacası Hasan''ın seyahat bedeli iki aylık asgari ücreti geçiyo. Sonuc gelince; Hans gönlünce yaşıyor bizim Hasan İstanbul''dan çıkamıyor. Her ne kadar Almanya''daki Hasanlar mutlu olsa da gerçek bu.

Videolu şekilde anlatılan video sosyal medyada gündem oldu.

İlgili Haberler