Altın ne kadar olacak? Almanların ünlü bankası Deutsche Bank açıkladı

Altın ne kadar olacak? Almanların ünlü bankası Deutsche Bank açıkladı
Dünyaca ünlü banka Deutsche Bank'tan altın ile ilgili öngörüler geldi.

Dünyaca ünlü Alman finans devi Deutsche Bank altın ile ilgili öngörülerini dile getirdi.

TEMMUZDA DA FAİZ ARTIŞI DESTEKLENEBİLİR!

Geçtiğimiz günlerde St. Louis Fed Başkanı James Bullard, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde temmuzda da güçlü bir faiz artışını destekleyeceğini söylerken, ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı çekebileceklerini düşündüklerini paylaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell''ın gerçekleştireceği açıklamanın öncesinde para piyasalarında görülen fiyatlamalarda gelecek toplantıda Fed''in politika faizini 75 baz puan artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında da 75 baz puanlık artış ihtimali yüzde 40 seviyesinde bulunuyor.

FED’İN ADIMLARI YATIRIMCILARIN ODAĞINDA

Temmuz ayı sonrası atılacak adımların ABD ekonomisinin resesyona girip girmeyeceğine yönelik daha anlaşılır ipuçları vermesi beklenirken, Powell''ın bu haftaki konuşmalarında bu döneme ilişkin yönlendirmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

Enflasyonla mücadeledeki kararlılık ve ABD ekonomisinin resesyona girmeden bu dönemi atlatabileceğine yönelik beklentilerle pay piyasalarında temkinli de olsa pozitif bir seyir izlenirken, Fed yetkililerinin bugün yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağında bulunuyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA HAZIRLANIYOR

Avrupa''da dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde''ın açıklamaları gündemin odağında yer alırken, Lagarde, ECB yetkililerinin temmuz ve eylül toplantılarında faiz artırma niyetinde olduklarını açıkladı.

Lagarde, temmuzda 25 baz puanlık faiz artışı yapabileceklerini belirtirken, tahvil faizlerine müdahale etmek için geliştirilen araca yönelik ısrarlı sorulara karşın bu konuda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu dile getirdi.

ECB Baş ekonomisti Philip Lane ise Euro Bölgesi''nde negatif faizlerin artık uygun olmadığını kaydederken, politika faizindeki artışın ekonominin bütün birimlerindeki risk primini yükselteceğini aktardı.

DEUTSCHE BANK’TAN ALTIN FİYATI TAHMİNİ

Yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri merakla takip ederken Almanya’nın dev bankası Deutsche Bank’taki ekonomistlerden sarı metal için kritik bir değerlendirme geldi.

Analistler ons altının güvenli liman çekiciliğini sürdürmesini bekliyor.

Ek olarak Haziran 2023’te kıymetli metal fiyatlarının 2 bin 100 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Ekonomistler, son gelişmeleri ve altın üzerindeki etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

"Yükselen reel faizler altın için ters bir rüzgar. Ancak, faiz görünümü açısından piyasanın şimdiden en yüksek şahinliği fiyatladığını düşünüyoruz. Altının riskten korunma özelliklerinin de öne çıkması olası. Altın fiyatlarının Haziran 2023’te 2 bin 100 dolar olacağını tahmin ediyoruz.”
 

İlgili Haberler