Almanya'da Laschet'in istifası bekleniyor

Almanya'da Laschet'in istifası bekleniyor
Almanya'da seçim başarısızlığı nedeniyle Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet'in istifası isteniyor. Yeni bir başlangıca ihtiyaç olduğunu söyleyen Laschet de partisinde yenilenmeye gidileceğini duyurdu.

Alman haber kanalları, uluslararası ajanslar "istifa etti" şeklinde son dakika geçti. O ise sürpriz basın toplantısında partisinin öncülüğünde olası bir koalisyona olan inancını tekrarladı.

Koalisyon ön görüşmelerin devam ettiği Almanya''da gündemi Armin Laschet belirledi.

İSTİFA SİNYALİ VERDİ

Siyaseti hareketlendiren gelişme Laschet''in partisinin kapalı grup toplantısında yaşandı. Laschet, yönetim kademeleri dahil partisinde yenilenme ihtiyaç olduğunu belirtti. Bunun kendisini de kapsayacak şekilde olabileceğini ima ederek istifa sinyali verdi. Bu ima "istifa etti" şeklinde kamuoyuna yansıyınca da kameraların karşısına geçti.

Laschet, parti kongresi düzenleneceğini, seçim sonuçlarının tüm kademelerde değerlendirileceğini duyurdu.

Laschet''in, bu hamlesiyle parti içi tartışmaları sonlandırmayı, koalisyon görüşmelerine odaklanmayı hedeflediği yorumları yapıldı.

PARTİ İÇİ DEĞİŞİME ODAKLANACAK

Bu kapsamda CDU''nun aralık ayının ilk haftasında kongresini yapması bekleniyor.

Kongreye kadar hem koalisyon görüşmelerine hem de parti içi değişime odaklanacak olan Laschet''in siyasi geleceği aralık ayı başında belli olacak.

(AA)