İslam Memiş gram altındaki yeni senaryoyu açıkladı

İslam Memiş gram altındaki yeni senaryoyu açıkladı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında ezberleri bozacak açıklamada bulundu. Gram altındaki yükselişin tuzak olduğunu belirten Memiş, "Bu yükselişler sağlıklı değil. Manipülasyon" dedi.

Tüm ezberler bozulacak

Rusya- Ukrayna geriliminden etkilenen gram altın yeniden hareketlendi. 830 TL''ye kadar yükselen gram altın fiyatları için İslam Memiş''ten uyarı geldi. 

Dünya Gazetesi''nin Youtube kanalında altın ve gümüşteki son gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, Ukrayna-Rusya gerginliğiyle birlikte değerli metallerde görülen hareketlenmenin bir ''tuzak'' olduğunu söyledi.

RUSYA TÜM EZBERLERİ BOZABİLİR 

Yükselişin ''bir manipülasyon olduğunu'' savunan Memiş, "Jeopolitik riskleri fiyatlandıran bir yükseliş gördük. Ben burada tuzak bir fiyatlama gördüğümü için bu yükselişleri sağlıklı görmediğimi ifade ettim, aynı öngörüm devam ediyor" dedi.

Memiş, "Altının ons fiyatı 1800 doların altına, gümüşün ons fiyatı 23 dolar seviyesine sarkmadan ben yukarıdaki fiyatlamayı manipülasyon fiyatlama olarak göreceğimi ifade ettim" diye konuştu. 

Memiş, Rusya''nın Ukrayna''yı işgal etmesi gibi bir ihtimalde ise ''başka bir senaryonun devreye gireceğini'' söyledi: "Rusya Ukrayna''yı işgal ederse, böyle bir süreç başlarsa piyasalarda bütün ezberler bozulur. Gümüş de 30 dolar seviyesine yükselebilir. Ancak ben kısa vadede 23 dolar altına sarkmalar beklediğimi söylemeliyim."

"ÇİN''E DE BAKMAK LAZIM"

"Altın gümüş rasyosunda 10 yıl önceki seviyelere dönülür mü?" sorusuna da yanıt veren İslam Memiş, "İmkansız diye bir şey yoktur. Altın ve gümüş 2021 yılında enflasyonu fiyatlamadı. 2022 yılında dünyanın gözü açıldı. Şimdi jeopolitik risklere sarılmaya başladılar ama bu da emtia fiyatlarını destekliyor. Bir bakarsınız Çin bir açıklama yapar bütün ezberler bozulur. Covid-19 sürecinde gümüşün tıp alanında fiziki olarak çok kullanılan bir emtia. Gümüş tarafında, altından daha pozitif bir gözlemciyim. 10 yıl önceki rakamlara gelmesi şu anda hayal gelebilir ama olabilir, bu kapıyı açık bırakmak istiyorum." diye konuştu.

"BAKIR ARTAMAYA DEVAM EDECEK"

"Gümüşün yönünü anlamak için bakır fiyatları da takip edilmeli mi?" sorusunu da cevaplayan İslam Memiş, "Bakır ucuz olduğu için talep görüyor. Fiziki tarafta da talep arttığı sürece bakırda artışın süreceğini düşünüyorum" dedi.

"Ons altında bir miktar daha geri çekilme olması gerekiyor" diyen Memiş şu değerlendirmeleri yaptı, "Belki 1800''ün altına da sarkabilir. Sarkması halinde yatırımcının uzun vade için pozisyon alması gerektiğini düşünüyorum. Uzun vadede ise 2150 dolar beklediğimi söylemiştim. Enflasyon ve jeopolitik risk nedeniyle altının ons fiyatının 2150 dolar seviyesini beklemeye devam edeceğim. Altın yatırımcısı sadece altını bekliyorsa, bence altınlarının belli miktarında gümüş koymalı." 

İlgili Haberler