Android telefon kullananlar dikkat. Hızlandırmak için bunları yapabilirsiniz

Android telefon kullananlar dikkat. Hızlandırmak için bunları yapabilirsiniz
Android telefon hızlandırmaya dair ipuçları mümkün. İşte yapılacaklar...

İster iOS olsun ister Android, akıllı telefonlar her geçen yıl daha da hızlanıyor. Özellikle işlemci teknolojilerindeki ilerlemeler, adeta bilgisayarlarla yarışmalarına neden oluyor. Ancak işletim sistemi, bu ileri teknoloji donanımların önünü kesebiliyor.

Sürekli gelişen donanım, artan verimlilik ve yeniden tasarlanan çekirdek mimarilerine rağmen telefonlar yavaşlayabiliyor. Google, Android‘i her sürümde daha temiz ve daha hızlı hale getirmek için çalışıyor. Ancak, hala üstesinden gelinmesi gereken büyük bir zorluk var. Yine de performansı korumak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları var.

Android telefon hızlandırma nasıl yapılır?

Akıllı telefonunuzu bir süredir kullanıyorsanız, hızlandırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Ancak, her şeyden önce bu ipuçlarının sihirli bir etkisi olmadığını belirtmekte fayda var. Cihazınızın performansı birden bire uçmayacak. Yine de bazı Android telefon hızlandırma taktikleri, kutusundan ilk çıkardığını güne dönmesine yardımcı olacak.

Depolama alanınızı boşaltın

Neredeyse hepsinde olduğu gibi ilk ipucumuz oldukça basit ve etkili. Akıllı telefonunuzun depolama alanı ne kadar dolu olursa sistem o kadar yavaşlar. Android’in rahatça çalışması için her işletim sistemi gibi alana ihtiyacı vardır. Cihazınızın ‘Ayarlar > Depolama‘ bölümüne gidin ve ne kadar boş alan var kontrol edin. Eğer büyük olanda doluluk varsa ihtiyacınız olmayan uygulama ve bilgileri silerek alan kazanabilirsiniz.

Sistem Animasyonu hızını değiştirin

Bir Android akıllı telefonun animasyon hızını değiştirmek, aslında sistemi hızlandırmaz. Yine de animasyon olmazsa ya da hızı artarsa, bir uygulamayı açmak ya da arayüzde dolaşmak çok daha hızlı bir süreç olacaktır. Ayrıca sisteme de daha az yük bindirerek, düşük özellikli cihazlarda fayda sağlama ihtimali oldukça yüksek.

Uygulamaların Lite sürümünü kullanın

Google, bir süre önce kısıtlı donanıma sahip telefonlar için Android Go isimli hafif bir sürüm tanıttı. Bununla beraber pek çok marka da şirketin adımlarını takip ederek uygulamalar ve oyunların Lite versiyonlarını çıkardı. Daha az depolama ve RAM kaplayan bu sürümleri kullanmak telefonunuza binecek yükü azaltacağı için Android, telefon hızlandırma konusunda size faydası olacaktır.

Fabrika ayarlarına sıfırlama

Bazen kullanılmayan uygulamaları silmek ya da Lite versiyonu yüklemek fayda etmez. Çünkü daha önce yüklediğiniz pek çok şey geride birkaç dosya bırakmıştır ve bunu temizlemenin tek yolu ise fabrika ayarlarına dönmekten geçer. Tek yapmanız gereken cihazınızın ‘Ayarlar’ kısmından telefonunuzu sıfırlamak ve sadece birkaç dakika içerisinde ilk günkü gibi olacak.

Andorid telefon hızlandırma için özel ROM yükleyin

Android telefon hızlandırmak için yapabileceğiniz en etkili yöntem ise özel bir ROM yüklemek. Bu sayede telefonunuzu güncel tutabilir ve işletim sisteminin getirdiği ağırlığı taşımak zorunda kalmayabilirsiniz. Her ne kadar bu zorlu bir süreç olsa da internette destek alabileceğiniz pek çok topluluk yer alıyor. Yine de büyük potansiyel taşıyor ve kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

İlgili Haberler