Android'lerdeki görüşmeyi kaydetme özelliğine son

Android'lerdeki görüşmeyi kaydetme özelliğine son
Google, aldığı bir karar ile beraber 11 Mayıs itibarıyla telefon görüşmesi kaydetme uygulamalarını engelleyeceğini duyurdu.

LOG''dan elde edilen bilgilere göre; Yapılan Google Play Store kural güncellemesi ile beraber 11 Mayıs itibarıyla Android için hazırlanan üçüncü parti telefon görüşmesi kaydetme uygulamaları, Accessibility API kullanarak görev yapamayacak. Temel olarak Google Play Store içerisinde istendiği gibi çalışır bir görüşme kaydetme uygulaması kalmayacak. 

Telefon görüşmesi kaydetme altyapısının kullanımı Türkiye’de kişisel kullanım dışında yasal değil. Kayıtların üçüncü kişilerle paylaşılması ya da direkt olarak internete konulması suçtur. Bu konuda Türk Ceza Kanunu 132. Maddesinde; “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, verilecek ceza bir kat artırılır.” “Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” “Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.” maddeleri yer almaktadır.

İlgili Haberler