Ankara’da doğalgaz patlaması: 2 ölü, 4 yaralı

Ankara’da doğalgaz patlaması: 2 ölü, 4 yaralı
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir binada patlama meydana geldi. Patlamada iki kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi ise yaralandı.

Ankara''nın Keçiören ilçesi Kızlarpınarı Caddesi’nde bir binada patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgazdan kaynaklı olduğu ve 3 katlı binanın mutfak bölümünde meydana geldiği bildirildi. Gaz patlaması sonucu 3 katlı binanın bir kısmı çöktü.

Patlama 22.00 sularında meydana geldi.

Habertürk''e konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 6 yurttaşın yaralandığı ve birinin durumunun ağır olduğu bilgisini verdi.

Patlamada yaralanan 2’si çocuk 6 kişi ilk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi. Ekipler binada meydana gelen çökme nedeniyle başka kişiler olup olmadığını araştırılıyor.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki 6 yaralı, sağlık ekiplerine teslim edilirken ekiplerin enkazda arama çalışmaları devam ediyor.

ANKARA VALİLİĞİ''NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin''in yaptığı açıklamada 6 yurttaşın yaralandığı ve 2''sinin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

SAĞLIK BAKANI''NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören''de bir binada yaşanan patlamada ağır yaralanan iki çocuktan birinin hayatını kaybettiğini, diğer çocuğun durumunun ise ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler