Ankara'da korkutan patlama

Ankara'da korkutan patlama
Ankara’nın Elmadağ ilçesinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerinden alevler yükseldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamanın nedeni konusunda Elmadağ Kaymakamı Tanrısever açıklamada bulundu ve patlamanın kaza yapan bir tırdan kaynaklandığını söyledi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde patlama meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerinden alevler yükseldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Daha önce MKE'ye ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın yaşandığı Elmadağ ilçesinde meydana gelen kazada TIR'ın lastiklerinin patlaması sırasında çıkan yüksek ses ilçe genelinde fabrikada yeni bir patlama meydana geldiği endişesine yol açtı.

Kısa süre sonra patlamanın kaza yapan TIR'dan kaynaklandığının öğrenilmesiyle ilçe genelinde yaşanan tedirgin sona erdi.

kpk-yangin.jpg

PATLAMANIN NEDENİ TIR KAZASI

Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, korkutan patlamayla ilgili açıklamada bulundu. Tanrısever, "Elmadağ ilçemizde boş bir şekilde seyir halinde olan bir tırın kaza yapması sonucu tır alev almış ve tırın lastikleri ve diğer aksamında patlamalar meydana gelmiştir. Sadece yüksek ses çıkaran bu patlamalar sonucu ilçemizde herhangi bir hasar olmamıştır. Ölü veya yaralı yoktur" ifadelerini kullandı.

tanrisever-ic.jpg

ŞARAMPOLE YUVARLANAN TIR ALEV ALDI

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde kontrolden çıkan tır demir bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Alev alan tır kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgilere göre olay saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Boş konteyner yüklü Ferhat Yiğit idaresindeki 26 AAB 546 plakalı tır Kırıkkale - Ankara yolu Ankara istikametinde seyir halinde iken kontrolden çıktı.

aw944070-01.jpg

Sürücünün hakimiyeti kaybetmesinin ardından demir bariyerleri aşan tır şarampole yuvarlandı.

aw944070-02.jpg

Şarampole yuvarlanan araçta yangın çıkarken lastik gibi aksamlarının patlaması ise vatandaşları endişelendirdi. Sürücü kendi çabası ile kurtulurken çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

aw944070-03.jpg

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda söndürülen tır kullanılamaz hale gelirken olayda yaralanan olmadı.

İlgili Haberler