Ankaragücü’nün koltuk sevdası

Ankaragücü’nün koltuk sevdası

CEVAT KOL / Yeniçağ

Ankara’nın köklü iki takımı 1.ligde karşı karşıya geldi. İlçe takımların yer aldığı süper ligde başkentten takımın olmamasına insan üzülüyor. 

Lider Ümraniye, Bandırma deplasmanında üç puan bırakınca Ankaragücü’ne liderlik koltuğu kaldı. Bu bilinçle sahaya çıkan sarı lacivertli takım başlama vuruşu ile o koltuğu istiyorum havasını rakibine verdi.  Ankaragücü 15.dakikada Sinan’ın kafasından istediği golü de buldu. Sarı lacivertli takımda bu durum sürpriz değil. Sinan ve Yusuf’un 8 golde imzası var. Beklerde asist zengini. Ankaragücü’nün defansı ofans gibi desek abartı olmaz.

Özellikle ilk yarıda Aatif’i çok beğendim. Eski günlerine dönmüş gibi. Adam eksiltme, akılcı paslar, derin toplar atarak oyunun her yerinde kendini gösterdi. İlk yarı biterken Tshibola’nın rakibinin bileğine yönelik yağdığı darbe nedeni ile kırmızı kart görmesi mağlup Gençlerbirliği’nin ikinci yarı hayallerini yok etti. 

İkinci yarı beklenen fark geldi. Eksik Gençlerbirliği direnemedi. Kwabena ve Murat’ın golleriyle liderlik koltuğunu perçinlemiş oldu. Skorun 3-0 olması sizi yanıltmasın. Yarım düzine olurdu Ev sahibi takımı ise küme hattını düşünmeye itti. Teknik direktör Metin Diyadin’i ise yeniden tartışılır duruma getirdi..

Yazarın Diğer Yazıları