Ünlü gazeteler internete teslim

Ünlü gazeteler internete teslim
Ünlü gazeteler internete teslim

Dünyaca ünlü gazetelerin bir bölümü, kağıt üzerindeki yayınlarına son verip okuruyla internet üzerinden buluşma yoluna giderken,

Dünyaca ünlü gazetelerin bir bölümü, kağıt üzerindeki yayınlarına son verip okuruyla internet üzerinden buluşma yoluna giderken, bazıları da büyük internet gruplarına satılıyor

 


Washington Post satılıyor

 

İnternetin hızla büyüyüp gelişmesinden en fazla etkilenen sektör tartışmasız yazılı basın oldu. Birçok ünlü gazete, bayilerden çekilip internette var olma savaşını sürdürürken, bazıları da internet devlerinin eline geçiyor. Son olarak, Washington Post gazetesinin, Amazon internet sitesinin sahibi Jeff Bezos’a satılacağı açıklandı.

 

250 milyon dolar

 

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un satışı şaşkınlık yaratırken, Bezos, şirketin gazete ve ilgili yayınları için 250 milyon dolar nakit para ödeyecek. Amazon şirketinin ise satın almada bir rolünün bulunmadığı, Bezos’un bireysel olarak gazeteyi satın aldığı ve satış tamamlandığında da gazetenin tek sahibi olacağı belirtildi.

 

Çalışanlara sürpriz oldu

 

Satış süreci gizli yürütüldüğünden gazetenin el değiştirdiği haberi, çalışanlar dahil herkes için sürpriz oldu. Bezos, gazetede bazı değişimler olabileceğini ama gazetenin değerinin değişmek zorunda olmadığını belirterek, “Gazetenin görevi okuyucularına yönelik, sahiplerine yönelik değil” dedi. Gazetenin eski sahipleri Graham ailesiydi.