İmam hatip lisesi ailelerden 3’er bin lira istedi

İmam hatip lisesi ailelerden 3’er bin lira istedi
Antalya’da bir imam hatip lisesi yaz kampı adı altında öğrencilerden 3 ila 4 bin TL arasında para istendi. Yaz kampına “Devlet okulları parayla eğitim veremez” denilerek itiraz edildi.

İmam hatip lisesi ailelerden 3’er bin lira istedi

Antalya Konyalatı’nda Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilere yönelik olarak ücreti 3 bin ile 3 bin 900 TL arası değişen yaz kampı düzenlediğini duyurdu.

Yaz kampı adı altında kurslar düzenlendiğini açıkladı. Ara sınıfların pandemiden kaynaklı eksikliklerinin giderileceği vaat edilen kursta, son sınıf öğrencilerin ise üniversiteye hazırlanacağı belirtiliyor.

Söz konusu kampın afişi

Açıklamaya göre; üç farklı paketin sunulduğu kursta, öğrencilerden birinci paket için 3 bin, ikinci paket için 3 bin 600 ve üçüncü paket için 3 bin 900 TL ücret isteniyor. Paket satın alan öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe, tarih, coğrafya ve felsefe derslerinden kurs alacağı belirtiliyor.

Eğitim İş Antalya Şubesi’nden ücretli kurs verilmesine tepki geldi. Şube Başkanı Sadık Acar, böyle bir kursun kabul edilemeyeceğini söyledi. Acar, şöyle konuştu:

"Devlet okulları parayla değil parasız eğitim verir, kurs düzenlemek isterse de bunu yönetmeliklere uygun bir şekilde yapmalıdır, öğrencilerden ve velilerden öğretmen ders ücretleri, temizlik ve personel giderleri, kırtasiye giderleri, tamirat, tadilat ve bakım ücretleri gibi ücretler talep edemez."