AÖF ara sınav sonuçları açıklandı

AÖF ara sınav sonuçları açıklandı
AÖF 24 25 Kasım tarihlerinde yapılan Vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrencilerin sosyal medyada en çok konuştuğu konulardan olan sınav sonuçları ilgili detaylar haberimizde …

24-25 Kasım tarihlerinde AÖF vize sınavlarına katılım sağlayan açıköğretim öğrencileri sınav sonuçlarını sorgulamaya başladı. Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan sorgulama işlemleri öğrencilerin erişimine açıldı.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Anadolu Üniversitesi tarafından yurt genelinde belirli sınav merkezlerinde birçok bölümde gerçekleştirilen AÖF sınavları, 24-25 Kasım tarihlerinde tamamlandı. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tam tarih hakkında açıklama yapmayan Anadolu Üniversitesi, geçtiğimiz sınav dönemlerinde sonuçları 20 gün içerisinde değerlendirerek erişime açmıştı. Bu kez süreç daha erken tamamlandı ve sonuçlar 5 Aralık 2018 günü açıklandı.

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

AÖF sınav sorularının ve cevapları erişime açıldı. Adaylar Anadolum Ekampüs sistemine öğrenci girişi yaparak sorulara erişim sağlayabiliyor.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

AÖF'TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN

AÖF Güz Dönemi Dönem sonu sınavları 12-13 Ocak tarihlerinde uygulanacak.

Bahar Dönemi ara sınavları 13-14 Nisan 2019'da. Dönem Sonu sınavları ise 25-26 Mayıs'ta yapılacak.

AÖF TEK DERS SINAVI NE ZAMAN?

AÖF üç ders sınavı 20 Temmuz 2019'de gerçekleşecek.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL GİRİLİR

AÖF öğrencileri sınav sonuçlarına  buradan ulaşabilecek https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar