Apple'dan Watch Series 3 kullanıcılarına kötü haber: Veda mı edeceğiz

Apple'dan Watch Series 3 kullanıcılarına kötü haber: Veda mı edeceğiz
Bu yıl WatchOS 9'u piyasaya sürmeye hazırlanan Apple'dan Watch 3 için kötü haber geldi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Apple, Watch Series 3 akıllı saatiyle ilgili radikal bir karar aldı. Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) watchOS 9’u tanıtmayı planlayan Apple, 5 yıldır görev yapan akıllı saatini emekliye ayırmayı düşünüyor.

Apple, 2022’nin 3. çeyreğinde Watch Series 3 üretimini durduracak

Apple, 2017 yılında tanıttığı Apple Watch Series 3’ün üretimini durdurmayı düşünüyor. edindiği sızıntı bilgilerle üne kavuşan Ming-Chi Kuo, konuya ilişkin bir Tweet attı. Kaynağa göre Apple, bu yılın üçüncü çeyreğinde seriye son vererek watchOS 9’a zemin hazırlayacak. Ming-Chi Kuo, açıklamasında şu sözlere yer verdi.

Bilgi işlem gücü yeni watchOS’un gereksinimlerini karşılayamadığından Apple Watch Series 3, 2022’nin üçüncü çeyreğinde kullanım ömrünü dolduracak.

Söylenenlere göre Apple’ın son güncellemesi eski bir S3 çipi barındıran Apple Watch Series 3 için oldukça zor olacağından şirket, üretimine son vermek istiyor. Eğer sızıntı bilgi doğru çıkarsa watchOS 9’u kaldırabilen en eski akıllı saat Apple Watch Series 4 olacak.

Apple watchOS 9 ile ilgili yoğun bir çalışma içine girse de seri ile ilgili bilgiler henüz oldukça sınırlı. 2022’nin Haziran ayında yapılacak etkinlikle piyasaya sürülmeyi bekleyen güncelleme, söylentilere göre Apple Watch Series 8 ve 2. nesil Apple Watch SE‌ ile birlikte piyasaya sürülecek.