Camsız, penceresiz araba olur mu demeyin. Apple yapacak

Camsız, penceresiz araba olur mu demeyin. Apple yapacak
Klasik otomobillerdeki pencereler yerine, aracın dışına monte edilmiş kameralar yerleştirilecek. Dışarıyı izlemek için VR gözlükler kullanılacak. Sabit bir ortamda video izlemek ve kitap okumak için yoldayken sanal toplantılar yapılabilecek ortamlar oluşturulacak.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Apple analisti Kuo’nun attığı bir tweet ile otomobil bekleyen Apple hayranlarına otomobil üretiminin olmayacağını söylemişti. Ancak dün çıkan bilgilere göre bir dizi potansiyel otonom sürüş ve VR özelliği gösteren, otomobille alakalı birkaç patent başvurusunda bulundu. Başvurusu yapıldığı iddia edilen patentler arasında en ilgi çekeni ise VR teknolojisine sahip, camları olmayan bir otomobil tasarımı oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine, VR özelliğe sahip yeni bir Apple Car tasarımıyla patent başvurusunda bulunan Apple, otonom aracın istediğiniz konuma giderken hareketleri ve hızlanma özellikleriyle senkronize edilebileceğini açıkladı.

Patente göre yolcular, klasik otomobil pencereleri yerine, aracın dışına monte edilmiş kameralara erişmek için VR gözlüklerini kullanarak dış dünyayı görebilirler. Teknoloji, sabit bir ortamda video izlemek ve kitap okumak için ve ayrıca yoldayken sanal toplantılar yapmak için de kullanılabilir.

İlginç özellikler sunan bu yeni camsız Apple Car, Twitter''da kullanıcıların gündemi haline geldi. 

İŞTE APPLE CAR''A GELEN SOSYAL MEDYA YORUMLARI: 

 

İlgili Haberler