Tim Cook’dan Ukraynalı çalışanlarına destek mesajı!

Tim Cook’dan Ukraynalı çalışanlarına destek mesajı!
Apple CEO'su Tim Cook, Apple çalışanlarına Ukrayna'da yaşanan savaş ortamına tepkisini de anlatan bir e-posta gönderdi.

Cook: Yardıma ihtiyacı olan Ukrayna’daki üyelerimizin yanındayız

Son günlerde tüm dünya, gözünü Ukrayna’da yaşanan insanlık dramına çevirdi. Birçok ülke ve büyük şirketler, tavırlarını koyabilmek adına Rusya ve Rus toplumuna yönelik yaptırımlara başladı. Kremlin, özellikle ABD ve Avrupa‘nın ağır yaptırımları ile karşı karşıya kaldı. Bu yaptırımlara büyük teknoloji şirketleri de dahil oldu.

Cook: Yardıma ihtiyacı olan Ukrayna’daki üyelerimizin yanındayız

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından birçok ülke ve kuruluş, Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Bunlar arasındaki en büyük teknoloji şirketlerinin başında ise Apple geliyor. 

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, son günlerde önemli yaptırımlar yaptığını duyuran şirketin CEO’su Tim Cook, Ukrayna’daki ekip çalışanlarının yanında olduğuna dair bir e-posta yayınladı.

Apple CEO’su açıklamasında Ukraynalı Apple çalışanlarına gönderilen e-postada savaş durumundan etkilenen tüm üyelere destek olmaya çalıştıklarını, eğer ülke dışında bulunan ve desteğe ihtiyaç duyan Ukraynalı ekip üyeleri varsa da kendileriyle iletişime geçmelerini beklediğini belirtti. Tİm Cook’un The Verge tarafından yayınlanan e-postasında şu ifadeler yer alıyor.

Şiddetten etkilenen herkes için endişelerimizi ifade ederken tüm Apple çalışanları adına konuştuğumu biliyorum. Evlerinden kaçan ailelerin ve hayatları için savaşan cesur vatandaşların her yeni görüntüsüyle, dünyanın dört bir yanındaki insanların barış davasını ilerletmek için bir araya gelmesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Daha fazla neler yapabileceğimizi değerlendirmek için ortaklarla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Birçok Apple çalışanımız destek olmak için oldukça hevesli olduğunun farkındayız ve onların arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bugünden itibaren Apple, uygun kuruluşlarda yapılacak bağıları ikiye bir oranında eşleştirecek. Bu eşleştirmeyi kuruluşlara yapılan geriye dönük bağışlar için de yapacak.

Ukrayna ve bölge genelindeki ekip üyelerimizi desteklemek için olabildiğince sıkı çalışıyoruz. Tüm mağdur çalışanlarımızda iletişim halindeyiz. Ülke dışında bulunan ve desteğe ihtiyaç duyabilecek Ukraynalı ekip üyelerimizin olduğunu biliyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin.

Tim Cook yayınladığı mesajda ayrıca Rusya’ya uygulanan yaptırımları da açıkladı. Rusya genelinde tüm Apple ürünlerinin satışının durdurulduğunu belirten Cook, Apple Pay ve diğer hizmetlerin de sınırlandırıldığını belirtti. Apple ayrıca Haritalar hizmetini ve App Store’u Rusya’da sınırlandırdı.