Apple çalışanları gizlilik sözleşmesini deldi | Milyonlarca dolarlık tazminat ödeyecekler

Apple çalışanları gizlilik sözleşmesini deldi | Milyonlarca dolarlık tazminat ödeyecekler
Apple mühendisleri çip ve makineleri kopyalayıp sızdırdıkları gerekçesiyle Apple'a milyonlarca dolarlık tazminat ödeyecekler. Apple konuyla ilgili açıklama yaptı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Apple mühendisleri şirketin iddiasına göre işten ayrılınca şirketi zora sokacak birtakım davranışlarda bulundu.

Silicon çiplerini tasarlayan mühendislerden bazılarının işten ayrılması, Apple’ın sırlarını tehlikeye atarak gizlilik sözleşmesini hiçe saydılar. Apple’ın teknik sırlarını sızdırdıkları iddiasıyla gündeme geldiler.

Konuyla ilgili Apple açıklama yaptı: 

Bazı çalışanlar, kişisel cihazlara malzeme boşaltmak için birden fazla USB depolama sürücüsü kullandı. Apple’ın şirket içi uygulamalarında saklanan en gizli özelliklerine erişti ve dosyaları kişisel cihazlara aktarmak için AirDrop’u kullandı. Bazıları ise, Apple’a Özel ve Gizli olarak işaretlenmiş mevcut ve yayınlanmamış Apple SoC’lerindeki hacimli sunumları kişisel bulut depolama sürücülerine kaydetti. Hatta bir tanesi, tüm Apple cihazının kişisel bir harici sürücüye tam bir Time Machine yedeklemesini yaptı.

Apple servislerinden indirilip farklı Apple servislerine aktarıldığı yönünde yeterli veri bulunuyor. Bu bilgileri Rivos’a sızdırdığı söylenen çalışanlar, eğer Apple haklı çıkarsa milyonlarca dolarlık tazminatla uğraşacak.

İlgili Haberler