Apple telefonların en ucuzu ne kadar? Bu zamlar görenleri çok üzdü

Apple telefonların en ucuzu ne kadar? Bu zamlar görenleri çok üzdü
Son dönemde yaptığı zamlarla isminden bahsettiren Apple, şimdi de küresel ölçekte bir zamma hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple yakın zamanda önemli bir zamma daha imza atacak gibi görünüyor. Apple kısa süre önce yeni Mac modellerini tanıttığı bir etkinlikle karşımıza çıkmıştı. Bu etkinlikten sonra Apple Türkiye fiyatlarını güncelledi.Küresel ölçekte fiyatlarda herhangi bir değişim olmadı. Yani ABD pazarında 100 dolar, Avrupa’da 100 euro olarak satılan bir ürün bu fiyatlardan satılmaya devam etti.Fakat iş Türkiye pazarına geldiğinde fiyatların tamamen değiştiğini gördük. Son zamların ardından yeni bir iPhone almak neredeyse imkansız bir hal aldı. Fakat bunlar daha güzel günlerimiz bile olabilir. Hatta şimdiki iPhone fiyatları bir süre sonra bizlere çok ucuz bile gelebilir.Apple’a yakın olan bazı isimlerde Cupertino merkezli şirketin küresel çapta bir zamma hazırlandığını rapor etti.

Bu zammın temel nedeni ise hali hazırda pek çok sektörü etkisi altına almış olan çip krizi. Apple’ın bu kriz yüzünden iPhone üretimini azaltacağı, kar marjını dengede tutmak için de fiyatlarını arttıracağı konuşuluyor.

Peki bu zamlar ülkemizdeki fiyatları nasıl etkileyecek. Burada önemli etken tabi ki zammın miktarı. Şöyle ki küresel ölçekte yüzde 10’luk bir zam bile bizi derinden etkileyecektir. Çünkü zaten en ucuz güncel iPhone’un fiyatı 17 bin TL seviyesinde. Dolayısıyla yüzde 10’luk bir zam vergiler ve diğer etkenlerle bizde 3000 TL seviyelerinde hissedilebilir. Bu da en ucuz iPhone’un 20 bin TL’yi bulabileceği anlamına geliyor. Mevcut şartlarda çip krizinin hemen çözülmesi de pek olası değil. Bakalım işin sonu nereye varacak. Bekleyip göreceğiz.