Kandil ve Barzani’den Suriye’ye ‘özel’ kuvvet

Kandil ve Barzani’den Suriye’ye ‘özel’ kuvvet
Kandil ve Barzani’den Suriye’ye ‘özel’ kuvvet

Terör örgütü PKK, Suriye kolu PYD’ye destek vermek için 1000 teröristi Kandil’den bu ülkeye gönderdi.

Terör örgütü PKK, Suriye kolu PYD’ye destek vermek için 1000 teröristi Kandil’den bu ülkeye gönderdi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, sadece PKK’lıların değil, Barzani’ye bağlı çok sayıda peşmergenin de PYD saflarında savaşmak için Suriye’ye geçtiklerini söyledi. Şeker, “Kandil’den oraya geçen aşağı yukarı bine yakın terörist var. Barzani güçlerinden gelen var. Bunlar savaş tekniğini de bilen adamlar” dedi.

 


Hepsi deneyimli
Mehmet Şeker, PYD’nin bölgede ciddi yığınak yaptığını ve saldırı için bayramın geçmesini beklediğini söyledi. PYD’nin savaş deneyimi bulunmadığını, bunun için de terör örgütü PKK’nın özellikle deneyimli çok sayıda teröristi Suriye’ye gönderdiğin ifade eden Şeker, “Kandil’den gidenler savaş tekniğini de bilen deneyimli teröristlerden oluşuyor. PYD hiçbir zaman silahlı mücadele yapmadığı için şuanda hazırlıklarını tamamlıyor. Ellerinde tank da var. Bayram ertesi ciddi bir hesaplaşma olacağı kanaatineyim” diye konuştu. Mehmet Şeker, Balyoz ve Ümraniye davalarında ağır cezaların topluma genel affı onaylatmak için verildiğini ileri sürerek, AKP kulislerinde genel affın açıkça dillendirildiğini vurguladı. Şeker şunları söyledi: “Genel af getirecekler, çünkü Yargıtay’ın bu adamlara verdiği cezalar, ’Genelkurmay’ı sıkıştırdılar, ne yapacaklar bir genel af getirelim. Balyoz ve Ümraniye derken ülke rahatlasın, gerginlik olmasın’diyecekler. Asıl hedef bebek katili Abdullah Öcalan’ı kurtarmak. ’Öcalan hariç af çıkaralım’diyecekler, sonra anayasanın eşitlik ilkesi var ona sığınacaklar. Anayasa Mahkemesi de bir saat sonra Öcalan’ı serbest bırakacak.”

 


Daha önce de gitmişti
Bu arada, Suriyeli Kürt siyasetçi Salah Bedreddin de, daha önce yaptığı açıklamada, “Kürt Hareketi, geçmişte hep bastırıldı. 2011’de Suriye’de Arap Baharı’nın etkisi başlayınca, bağımsız Kürt gençleri aktif rol alarak, Esad rejimine karşı ayağa kalktı. Bu süre zarfında Esad ve PYD gizli ittifak yaptı” demişti. Bedreddin, PKK’nın bölgede başka bir hareketin oluşmasını engellemek için Kandil’deki güçlerinin bir kısmını, Suriye’nin kuzeyine gönderdiğini ileri sürerek “Suriyeli Kürtlerin bölgede etkisini artırmasından sonra PKK, Kandil’den Suriye’ye 3 bin kişilik bir grup gönderdi. Bu grubun yaklaşık bin 500’ü Suriyeli iken kalanı Türkiye, İran ve Iraklı Kürtlerden oluşmakta” diye konuşmuştu.