“Hükümet %3+3 zamla karşımıza çıkmasın”

“Hükümet %3+3 zamla karşımıza çıkmasın”
Ankara-Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, yarın yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi değerlendirmelerde bulunarak bu görüşmede hükümetin zam oranını belirleyeceğini belirtti

Türkiye Kamu-Sen olarak 2016 yılı için yüzde 22’lik bir zam istediklerini ifade eden Kahveci, “Hükümetin 3 artı 3’lük( birinci 6 ay için yüzde 3 ikinci 6 ay için yüzde üç) ücret artışı önerecekleri söyleniyor. 3 artı 3 müzakere etmeye değer bir rakam bile değildir. Hükümet bu öneriyle hiç gelmesin” dedi. 2016 ve 2017 Toplu İş Sözleşmeleri’nin ikinci oturumu 11 Ağustos Salı günü gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlık ettiği görüşmede hükümet önümüzdeki yılın ücret artış oranı teklifini sunacak. Çelik’in sunacağı teklifin ilk 6 ayda yüzde 3 son altı ayda yüzde 3 olmak üzere 3 artı 3 formüllü ücret artışı olacağını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, oranı müzakereye değer bulmadığını kaydetti.  Kahveci, şunları söyledi:

 “Hükümetin teklifini gördükten sonra müzakere biraz daha hızlanacak. Memur-Sen 2016 yılında 8 artı 8 istiyor. Biz de 2014 ve 15 yılı için yüzde 10’luk telafi zammı istiyoruz. Diğer sendikaların ve Memur-Sen’in telafi zammı istememesini de anlamlandıramadık. Geçmişin kayıplarını telafi etmeden yarın hükümet enflasyon kadar zam verirse ne yapacağız? ”

Kahveci, 2016 yılı için yüzde 22, 2017 yılı için yüzde 20 zam teklifinde bulunduklarının altını çizdi. Memur-Sen’in ise yüzde 8 artı 8’lik bir teklife hazırlandıklarını anlatan Kahveci, “Memur-Sen geçen sene, iktidarın önermiş olduğu ücret artışının altında bir teklife imza atarak sendikal mücadele ve toplu sözleşme tarihinde utanç verici bir ilki yaşattı” diye konuştu.                          

Hanife Açıkalın