Arjantinli yıldız Sergio Agüero futbolu bıraktı

Arjantinli yıldız Sergio Agüero futbolu bıraktı
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Sergio Agüero yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle 33 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı. Nou Camp'ta açıklama yapan tecrübeli futbolcu gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu yaz Barcelona''ya transfer olan ve rahatsızlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Arjantinli Sergio Agüero, 33 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu.

Bir basın toplantısı düzenleyen Agüero "Profesyonel futbolu bırakmaya karar verdim. Bu benim için çok zor bir an. Bu kararı sağlığım nedeniyle aldım. Çünkü en önemli şey sağlığım. Nedenini zaten biliyorsunuz, kalp sorunum vardı." ifadelerini kullanırken gözyaşlarını da tutamadı.

Kariyeri boyunca 786 maça çıkan Agüero 426 gol atarken 118 golün de hazırlayıcısı oldu. Independiente, Atletico Madrid, Manchester City ve Barcelona formalarını terleten Agüero, Premier Lig''i beş kez, Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Kupa Amerika''yı birer kez kazandı. 33 yaşındaki yıldız 101 kez terlettiği Arjantin Milli Takımı formasıyla da 41 gol atma başarısı gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Sezon başında Barcelona''ya Manchester City''den transfer olan tecrübeli futbolcu, Alaves maçında göğsünde ağrı hissedince maçtan ayrılmıştı. Daha sonrasında Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle bir süredir tedavi gören Arjantinli''nin futbola devam edip etmeyeceği bilinmiyordu. Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Agüero, doktorlarının da tavsiyesi üzerine futbola veda ettiğini duyurdu.