Fenerbahçe turu İstanbul’a bıraktı

Fenerbahçe turu İstanbul’a bıraktı
Fenerbahçe turu İstanbul’a bıraktı

Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova’ya boyun eğdi. Emenike’nin golüne K

Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova’ya boyun eğdi. Emenike’nin golüne Kuyt ile cevap veren Kanarya, Kambarov’un golün engel olmadı. Tur şansını ikinci maça taşıdı.

Haber: Arif Cevizci
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda güçlü rakibi Spartak Moskova karşısına ikinci maç için avantaj planları ile çıkan Fenerbahçe, bu amacına ulaşamadı. Sarı lacivertliler Moskova’da rakibine 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Karşılaşmaya savunma ağırlıklı bir kadroyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda kale önünde pozisyonlar gördükten sonra mücadeleyi rakip yarı alana taşımaya çalıştıysa da orta alandaki pas trafiği ve ileriye çıkışlarda sorun yaşadı. Karşılaşmanın kontrolünü eline alarak mücadeleyi Fenerbahçe yarı alanında tutmayı başaran Rus ekip, üst üste ataklarla kaleyi yokladı. Maçın ilk kırkbeş dakikasında oyun daha çok Fenerbahçe yarı sahasında oynandı. Ancak Spartak Moskova atakları Mert’in elinde sona erdi. Fenerbahçe ilk tehlikeyi 16.dakikada Mert’in son andaki müdahelesiyle savuşturdu. 24. dakikada Spartak Moskova Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Sağdan Makeev’in ortaladığı topa arka direkte Bilyaletdinov’un gelişine sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.Bu dakikadan sonra evsahibi ekip gol arayışlarını sürdürdü. Ancak ilk yarı golsüz sona erdi.

Goller ikinci yarıda
İkinci yarıya Moskova ekibi oyuna biraz daha hızlı başladı. Bir kontra atakta Cristian’ın müsait posizyondaki kafa vuruşu kalecinin ellerinde kaldı. Fenerbehçe’nin yakaladığı en müsait pozisyondu. Evsahibi ekip bu pozisyondan sonra ataklarını daha da sıklaştırdı ve 57.dakikada geçen sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra daha forma giyemeden Spartak Moskova’ya satılan Emenike ile golü buldu. Golden sonra Fenerbahçe biraz öne çıkarak gol aradı. Ve kalelerinde gördükleri golün hemen sonrasında maçın 65.dakikasında Kuyt’un golüyle beraberliği yakaladı. Bu gol Fenerbahçe’yi büyük sevince boğdu. Ancak bu büyük mutluluk fazla sürmedi. Spartak Moskova 69.dakikada Kombarov ile tekrar öne geçti. Bu gol sarı lacivertlilerin bütün umutlarını kırdı. Bu dakikadan sonra tarafların çabası başka gol getirmedi. Fenerbahçe, tur umudunu İstanbul’daki maça bıraktı.


Kaptan Alex kulübede
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kaptan’a ilk onbirde yer vermedi. Defansta Yobo ilk kez forma giyerken, sakatlıkları geçen Gökhan Gönül ile Hasan Ali Kaldırım da ilk onbirde sahaya çıktı.

Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yaptıkları mücadelede kaptan Alex’e yedekler arasında yer verdi. Fenerbahçe’de Alex’in yokluğunda sahaya kaptan olarak Selçuk Şahin çıktı. Savunma oyuncusu Yobo, Fenerbahçe ile yeniden anlaştıktan sonra bu sezon ilk kez Spartak Moskova maçında forma giydi. Nijeryalı defans oyuncusu Moskova’daki zorlu maçta Egemen Korkmaz ile yan yana görev yaptı. Omzundaki sakatlığı nedeniyle son iki resmi maçta forma giyemeyen Gökhan Gönül, Spartak Moskova mücadelesinde takımdaki yerini aldı. Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım da maç saatine kadar hazır olarak ilk 11’de sahaya çıktı. Kocaman, yeni transferlerden Milos Krasic’i, Spartak Moskova mücadelesinde oyuna sonradan aldı. Sol omzundaki sakatlığı nedeniyle maç kafilesinde bulunmayan kaleci Volkan Demirel, maç günü Moskova’ya gelerek takımının yanında yer aldı. Geçen sezon Fenerbahçe’den Spartak Moskova’ya transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli ekibe karşı forma giydi. Takımının ilk golünü atan futbolcu oyundan çıkarken eski hocasının elini öptü. Maç öncesinde Aykut Kocaman, Spartak Moskova ile oynanan Şampiyonlar Ligi play-off maçı öncesinde şair Nazım Hikmet Ran’ın anıt mezarını ziyaret etti.


Ucuz bir golle
avantajı kaybettik
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova’ya 2-1 yenildikleri maçta, kendileri adına “ucuz” bir golle avantajı Rus ekibe bıraktıklarını söyledi. Kocaman, yedikleri ikinci golün haricinde takımın performansından son derece memnun olduğunu belirtti. Aykut Kocaman, rövanş mücadelesinin nasıl olacağıyla ilgili soru üzerine de  “Her maçın kendi içinde ayrı bir senaryosu vardır. İçerideki maçta, maç öncesinde yazacağımız belki de ofansif senaryonun hayata geçmesi için çok çaba sarf edeceğiz. Tur için bize bir golün yeteceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan maçı düşüneceğiz ” dedi.