Asgari ücret toplantı saati belli oldu

Asgari ücret toplantı saati belli oldu
Asgari ücret görüşmelerini yürüten komisyonun bugün 11:00’da Çalışma Bakanlığı’nda toplanacağı bildirildi. Asgari ücretin bugün saat 11.00'de yapılacak toplantıdan sonra açıklanması bekleniyor.

Milyonlarca çalışan vatandaş Asgari Ücret Tespit Komisyonu''ndan çıkacak kararı beklerken, toplantı saati de belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun karar toplantısı bugün saat 11.00 başlıyor.

İddialara göre 3900 lira üzerinde uzlaşıldığı, SGK prim kesintisinin de yüzde 14''den yüzde 9''e çekilmesi yoluyla yaklaşık 4100 lira gibi bir rakamın açıklanması beklendiği öne sürüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in asgari ücrete ilişkin yapılan görüşmelerle ilgili son noktayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan''la paylaşması beklenirken, bu görüşmenin ardından nihai kararın kamuoyu ile paylaşılacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5''er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

İlgili Haberler