Aşı randevusu almak çileye döndü. ALO 182’ye ulaş ulaşabilirsen

Aşı randevusu almak  çileye döndü. ALO 182’ye ulaş ulaşabilirsen
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 65 yaş üstü yurttaşlar ile 60 yaş üzeri eşlerinin aşı olabileceği bildirildi. Fakat randevu almak isteyen vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor. ALO 182'den yapılan aramalarda hat düşmüyor.

Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü yurttaşlar ve 60 yaş üzeri eşlerinin aşı olabileceğini açıkladı. Fakat aşı randevusu alabilmek için uğraşan vatandaş, büyük zorluk yaşıyor. Randevu alabilmek hiç de öyle kolay değil. Telefon düşmüyor.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alınmak istendiğinde ise dün vatandaşın karşısına “Error” yazısı çıkıyordu. Geriye tek seçenek olarak e-Nabız kalıyor. Fakat bunun için de “e-Devlet” uygulaması gerekli. Oysa yaşlı vatandaşların birçoğunda “e-Devlet” yok.

Aşı için önce 65 yaş üstü vatandaşların “e-Devlet” üyesi olması gerekiyor. Çoğunlukla da bunu yaşlı yurttaşın varsa çocukları gerçekleştiriyor. Sonuç olarak aşı randevusu alabilmek için bile uğraşmak gerekiyor. Randevu alabilen vatandaş, aile sağlığı merkezlerinde çoğunlukla aşı bulunmadığı için hastanelere yönlendiriliyor. Kalabalık ortamlara girilmemesi gerekirken aşı için hastanelere gitmek zorunda kalınıyor.