Asker uğurlamaya gidecekler dikkat! Terminallerde artık bu tedbirler uygulanacak

Asker uğurlamaya gidecekler dikkat! Terminallerde artık bu tedbirler uygulanacak
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında AŞTİ (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi)'ye sadece askere gidecek gençler girebilecek. Aileler terminali dışında kalacak.

Korona virüs salgını tedbirlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren esnetilmesinin ardından birçok ilde tepki çeken görüntüler ortaya çıktı. Askere gidecek gençleri uğurlamak için çeşitli organizasyonlar yapan vatandaşlar korona virüsü hiçe sayarak, ne maske ne de sosyal mesafe kurallarına dikkat ettiler. 

AŞTİ'DE ASKER DIŞINDAKİLERE İZİN YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan genelgeyle 81 il valiliğine asker uğurlaması konusunda uyarılar yapılmıştı. İlk olarak başkent Ankara'da yer alan AŞTİ Otogarı'na biletli gençler haricinde kimsenin alınmayacağı açıklandı.

BAKANLIK UYARMIŞTI

Tepki çeken bu görüntülerin ardından dün, İçişleri Bakanlığı, asker uğurlamaları görüntüleri üzerine 81 il valiliğini bir kez daha uyardı.

Yapılan açıklamaya göre, bakanlıktan valiliklere gönderilen yazıda, Türkiye’nin, salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiği, virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Salgın riskinin halen devam ettiğine işaret edilen yazıda, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı bildirildi.

Salgınla mücadelede tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çekilerek, özellikle toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin salgın riskini artıracağı, bu tür faaliyetlerin hâlâ kısıtlama kapsamında olduğu anımsatıldı.