Askeri alan ihalesiz parsel parsel satıldı

Askeri alan ihalesiz parsel parsel satıldı
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’daki flaş bir alım satıma tepki gösterdi. Buna göre Emlak Konut GYO ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan ek protokol kapsamında Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'nde 458, 459 ve 60 parsel sayılı taşınmazların 312 bin 429 metrekarelik kısmının toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel üzerinden satılması kararlaştırıldı. Taşınmazların askeri alan olduğu belirtiliyor.

Askeri alan ihalesiz parsel parsel satıldı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’da gündem olan flaş bir iddia hakkında tepkilerini dile getirdi. Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli’nin haberine göre Tekin, “İstanbul talan ediliyor. Halkın malı, milletin malı beton lobilerine peşkeş çekilmek zorunda mı?" diyerek söz konusu duruma tepki gösterdi.

Elde edilen bilgilere ve iddialara göre Emlak Konut GYO, 24 Mart''ta Kamu Aydınlatma Platformu''na (KAP) yaptığı bildirimde Çekmeköy Taşdelen Mahallesi''nde 458, 459 ve 60 parsel sayılı taşınmazların 312 bin 429 metrekarelik kısmının toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel üzerinden satın alınmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ek protokol imzalandığını duyurdu.

937 MİLYON 289 BİN LİRADAN DÜŞECEK

Olayla ilgili flaş bir durum daha gündeme geldi. Buna göre Bakanlık ile 17 Aralık 2020 tarihinde yapılan protokole ek olarak yapılan protokol ile Gebze Emlak Konutları 3. Etap bünyesinde yer alan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne satılan 320 adet bağımsız bölümün KDV dahil 151 milyon 205 bin TL''sinin satın alım bedeli olan 937 milyon 289 bin liradan düşüleceği kaydedildi.

“BİR KEZ OLSUN KULAĞINIZI BETON LOBİLERİNE KAPATIN”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, askeri alanın satışı hakkında yaptığı açıklamada, “İstanbullumuzun geleceği için bir kez olsun kulağınızı beton lobilerine kapatın. Eşsiz güzelliğe sahip kentimiz İstanbul talan ediliyor, en değerli arazileri ya bir bir satılıyor ya da yapılaşmaya açılıyor. Sata sata bitmedi mi? Halkın malı, milletin malı beton lobilerine peşkeş çekilmek zorunda mı?” ifadelerini kullandı.