Dr. Astrolog Şenay Devi açıkladı! 13'üncü burç var mı yok mu?

Dr. Astrolog Şenay Devi açıkladı! 13'üncü burç var mı yok mu?
Dr. Astrolog Şenay Devi, "12 değil 13 burç var” sözleriyle tartışma yaratan Prof. Dr. Orhan Gölbaşı’ya cevap verdi. Devi, "Solar Zodyak her biri 36 derecelik on evden ibaretti. Zodyak takım adaları ilk önce 10 taneydi sonra Akrep ve Başak burçlarının ikiye bölünmesiyle 11, ardından Akrep ve Terazi bölünmesiyle 12’ye çıkmıştır. M.Ö 410’da Babiller gezegenlerin konumlarını kullanmışlardı. M.S 170’te Yunanistan’da eskiler bizim bugün kullandığımız evler gibi her burcu konumlar olarak adlandırılan, sıfırdan 30

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Gök Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi (GÖKMER) Müdürü Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, “Uluslararası Astronomi Birliği de 1922 yılında, eski kaynaklardan da yararlanarak, yıldızları 88 takımyıldızına dağıtmıştır. Burada oluşan takımyıldızı parselleri de gökyüzünde doğal sınırlarla tespit edilmemiştir. Yerin hareket ettiği tutulum düzleminde (Zodyak Kuşağında) yer alan 13 takımyıldıza ise burç denmektedir. Yani Zodyak kuşağında astrologların dediği gibi 12 değil 13 burç bulunmaktadır.” açıklamasını yapmıştı. 

Buna göre, Gölbaşı, gerçek olduğunu söylediği burç tarihlerini da açıklamıştı.

Burçların her birinin gökyüzünde 30 derecelik eşit alanlar kapsadığını ve Güneş’in her bir burçta bir ay kaldığının gerçek dışı olduğunu dile getiren Gölbaşı, insanların çok azının kendi burcunu okuduğunu belirterek gerçek burç tarihlerini sıralamıştı.

“Koç 19 Nisan-13 Mayıs, Boğa 14 Mayıs-20 Haziran, İkizler 21 Haziran-20 Temmuz, Yengeç 21 Temmuz-9 Ağustos, Aslan 10 Ağustos-16 Eylül, Başak 17 Eylül-30 Ekim, Terazi 31 Ekim-22 Kasım, Akrep 23 Kasım- 29 Kasım, 13. Burç Yılancı 30 Kasım-17 Aralık, Yay 18 Aralık-19 Ocak, Oğlak 20 Ocak-15 Şubat, Kova 16 Şubat-11 Mart ve Balık 12 Mart-18 Nisan”

13''ÜNCÜ BURÇ YOKTUR  

Dr. Astrolog Şenay Devi, aynı iddianın Avrupa’da astronom ve astrolog olmayan bir kişi tarafından ortaya atılması üzerine açıklama yayınlanmıştı.

İşte Dr. Astrolog Şenay Devi’nin o açıklaması:

Babillerin haritaları farklıdır. O dönemlerde yılların ve sezonların ölçümü için iki farklı ölçüt kullanılırdı. Bunlardan biri Solar diğeri de Aysal idi. Kameri yıl her biri 28 günden oluşan 13 aydan ve bir artık günden oluşuyordu. Solar Zodyak’ta ise her bir 36 derecelik on evden ibaretti. Zodyak takımadaları ilk önce 10 taneydi, bu sonra değişip Akrep ve Başak burçlarının ikiye bölünmesiyle 11, ardından Akrep ve Terazi bölünmesiyle 12’ye çıkmıştır. M.Ö 410’da Babiller gezegenlerin konumlarını kullanmışlardı. Bizim şu anda kullandığımız kadar geniş bir ev sistemleri yoktu. Bu sistem Batlamyus zamanında geldi. Yaklaşık olarak M.S 170’te Yunanistan’da eskiler bizim bugün kullandığımız evler gibi her burcu konumlar olarak adlandırılan, sıfırdan 30 derecesini kullandılar. Fakat bu yok sayılarak bu açıklamalar yapılıyor.

Bundan yıllar önce de bu konu gündeme geldi ve insanların kafası karıştırıldı. Şimdi olduğu gibi, bundan yıllar sonra da aynı senaryolar tekrarlanmaya devam edecek.

BURÇLARDA DEĞİŞİKLİK OLMADI 

Astrolojiden anlamayan, yeterli bilgi ve araştırma yapmamış, Astrolog olmayan astroloji karşıtı çıkışlar sadece insanların kafasını karıştırmaktan öteye gidemez. Modern astronominin babası ya da çağdaş astronominin kurucusu olarak anılan Kepler, 1571 yılında Almanya''da doğmuştur. Kendisi Astronomi alanında 3 yasanın mucididir. Kepler aynı zamanda fizikçi, matematik profesörü ve astrolog dur. Astrolog kimliği ile almanaklar hazırlamış önemli öngörülerde bulunmuştur.

Johannes Kepler  üzerine araştırmalar yapan Tarihçi John North, "Bir astrolog olmasaydı, büyük olasılıkla gezegen astronomisini elimizdeki biçimde üretmede başarısız olacaktı " tezini ortaya koymuştur. 

Kepler, yıllık almanaklar hazırladı, astrolojiye üç yeni yön getirdi ve gelgit döngüsünü Ay Düğümleri ile ilişkilendirdi. 1601''de "astrolojinin temelleri ile ilgili fiziksel gerekçelerle savunduğu" De Fundamentis Astrologiae Certoribus''u yazdı.

Kepler, akıl hocası Michael Maestlin''e kendisini ''Lutheran Astrolog'' olarak tanımlamıştır. İşte bu nedenle astronomi kurum ve kuruluşlarına adı verildiği gibi, astroloji ile ilgili başta eğitim kurumları olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara da adı verilmiştir. Kepler Üniversitesi Merkezi Avusturya''da bulunan ve ABD’de başta olmak üzere çeşitli ülkelerde de faaliyette bulunan önemli bir bilim merkezidir. Her şeyden evvel daha İlköğretim çağında çocuklara artık yıl anlatılıyor. 4 yılda bir şubat ayının bundan dolayı 29 gün çektiği öğretiliyor. Bu nedenle elbette burçların yıllara göre değişim günleri farklı olacaktır. Astroloji Astronomi’den faydalanan sosyal bir bilim dalıdır. 

ASTRONOMİ ASTROLOJİNİN ANNESİDİR

Astronomi astrolojinin annesidir. Türlü sözde açıklama ve bahaneler ile yok “NASA açıkladı" 

1. Burçların tarihleri değişti

2. Yılancık takımyıldızı Yılancık burcu olarak 13. Burç olarak astrolojide yer aldı” 
şeklinde bir yaygara kopup duruyor. 

Hani Astroloji yoktu. Hani Astrolojinin olmadığı ispatlanmıştı? Kim ispatladı hangi bilim otoritesi kabul etti? Ne oldu? NASA Astrolojiyi kabul etti ama eleştirdi. NASA “Aslında 13 burç var ve tarihleri farklı mı” dedi. Lütfen herkes yüce Allah’ın kendisine bahşettiği aklını beynini zekâsını kullansın. Eğriyi doğrudan ayırsın.

İlgili Haberler