Arınç torpilledi

Arınç torpilledi
CHP’li Koç’un AKP’lilerin yakınlarına atamalarda sınavsız torpil yapıldığına ilişkin iddiası Arınç tarafından kabul edildi

Arınç torpilledi

Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Arınç, “Oğlum var, itiraf edeyim bazı bakan arkadaşlarımız ’Bir kadro verelim’ diye teklif ettiler. Ama o özel sektörü tercih etti. Pek çok isim geçiyor. Bunların hepsi doğru değildir, yalandır da diyemem. Ama bir kısmı doğrudur “ dedi.

İddiaları kabul eden Arınç’a muhalefetten sert tepki geldi. MHP’li Halaçoğlu, Arınç’ın kendisine yapılan öneriyi ”fazilet“ örneği olarak göstermesinin anlamsız olduğunu vurguladı. CHP’li Aldan, kamuya sınavsız alınan personel sayısının takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un AKP’lilerin yakınlarına devlet kadrosu atamalarında torpil yapıldığına ilişkin iddiaları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kısmen kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Arınç, CHP’li Koç’un KPSS’siz işe alım iddialarıyla ilgili, “Pek çok isim var. Bunların hepsi doğru değildir, yalandır diyemem ama bir kısmı doğrudur, toptan suçlamak iyi bir üslup değil” dedi. Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü konuşmasını da anımsatarak şunları söyledi:

Bana da teklif geldi
“Bence o konuda çok haklı olsa dahi, katılırım bazı noktalara ama bu bizim üzerimize yüklenecek bir suç değil. Benim kızım var, çalışmıyor, başörtüsünden dolayı öğretmenlik yapamadı. Damadım var, evlendiği zaman doktordu, KPSS’sini bilmem, doktor nasıl oldu bilmem. Oğlum var, itiraf edeyim, bazı bakan arkadaşlarımız bana teklif ettiler; ‘Bir kadro verelim, oğlunuzu da böyle yapalım’ diye. Oğlum da benim kafamda, ‘Baba ben özel sektörde çalışacağım’ dedi. Şu anda da 6 yıldır özel sektörde işçi statüsünde çalışıyor. Yani bütününü suçlamak yerine ‘bazıları, şunlar, bunlar’ diyebilir. 83 ismin içerisine beni koymasalar olmaz. Doktor Metin bilmem ne diye, bana söylediler; vallahi de, billahi de bu ismi tanımıyorum, hayatımda görmedim. Sonra ‘araştırın’ dedim. Bir ara Meclis’te çalıştığını söyledikler, danışmanlarım buldular, getirdiler. Mamak Belediyesi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda çalışmış, bilmem nerede çalışmış; 16 yıllık memurken de TİB’e geçmiş. Peki, benimle ne ilgisi var bunun? ‘Bunların hepsi zaten hırsızdır, hepsi yolsuzdur’gibi ithamlara biz müstahak değiliz.”

İnandırıcı olmadı
CHP’li Koç’un iddialarını kısmen kabul eden Arınç’a muhalefetten sert tepki geldi. Arınç’ın “Oğlumu işe yerleştirmek için bana da teklif ettiler ama kabul etmedim” sözleri tartışmaları daha da alevlendirirken, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, olayların itirafla geçiştirilemeyeceğini söyledi. Halaçoğlu, “İtiraf söz konusu olduğuna göre, torpile adı karışan bakanlara gerekli takibin yapılması lazım. Haksız yere göreve getirilenler, bu görevlerden alınmalı” dedi. Halaçoğlu, Arınç’ın kendisine yapılan öneriyi “fazilet” örneği olarak göstermesinin anlamsız olduğunu vurguladı. “Torpil” önerisinin itiraf edilmesinin, her konuda suiistimal yapıldığını ortaya koyduğunu anlatan MHP’li Halaçoğlu, “İddiaların doğruluğunu teyit etti. Kendine teklifte bulunduklarına göre başka işler de yaptılar anlamına gelir. Torpil yaptıkları anlaşılıyor” diye konuştu.