Rusya’nın temsil haklarının askıya alınmasına sadece Türkiye çekimser oy verdi

Rusya’nın temsil haklarının askıya alınmasına sadece Türkiye çekimser oy verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın somut adım atılmıyor diyerek NATO’yu eleştirmesinden bir gün sonra Türkiye, Rusya’nın temsil haklarının askıya alınması oylamasında “Çekimser” oy kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya karşı işgal harekatı başlatmasının ardından Kiev tamamen kuşatma altına alınmış durumda.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 24 Şubat Perşembe günü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı tepki göstererek NATO’yu sulamıştı.

Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Herkes sadece laf yapıyor. İş yapan yok. NATO ne yapacaksa yapmalıdır.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

ERDOĞAN NE DEDİ TÜRKİYE NE YAPTI?

Erdoğan’ın NATO’ya tepkisinin ardından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 25 Şubat Cuma günü Rusya’nın, konseydeki temsil haklarının askıya alınması için bir oylama yaptı.

Rusya’ya gösterilen diplomatik tepki bir yana, Türkiye’nin konseydeki oylamada “Çekimser” kalması dikkat çekti.

Oylamada 47 Avrupa Konseyi üyesinden 42’si, Rusya’nın üyeliğinin askıya olunması yönünde olumlu oy verdi. Rusya ve Ermenistan’ın aleyhte oy kullandığı, Sırbistan ve Azerbaycan’ın da oylamaya katılmadığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEDİ?

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu akşam, NTV canlı yayınında şu açıklamayı yaptı:

“Tüm platformlarda biz kendi açıklamalarımızı da yapıyoruz. Ve bu örgütlerin aldığı kararlarda da… Değişik kararlar alındı. Tabii bazılarında çekimser kaldık. İşin doğrusu, diyalogun kopmasını istemiyoruz, Strazburg’ta alınan kararda Türkiye çekimser oy kullandı. Ne olursa olsun, biz her şartta biz diyalogtan yanayız.”

İlgili Haberler