Zelenskiy: Kiev ve kilit şehirler kontrolümüz altında

Zelenskiy: Kiev ve kilit şehirler kontrolümüz altında
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev’de kontrolün Ukrayna'da olduğunu aktardı.

Rusya''nın Ukrayna işgalinin üçüncü gününde, başkent Kiev''de sabah erken saatlerinde başlayan çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bir son dakika açıklaması yaptı.

Zelenskiy, Kiev’in ve başkent çevresindeki kilit noktaların Ukrayna ordusu kontrolü altında olduğunu vurguladı. Zelenskiy, Ukrayna halkının artık AB’ye tam üyelik hakkı kazandığını belirtirken, bunun kendileri için en büyük desteklerden biri olacağını belirtti.

Zelenskiy, “Kim gelmek ve bize yardım etmek isterse onlara silah vereceğiz.” dedi. Sözlerini, “Bu savaşı durdurmalı ve barış içinde yaşamalıyız” ifadeleriyle bitirdi.

 

“BAŞARIYLA PÜSKÜRTÜYORUZ”

Zelenskiy, Sosyal medya hesabından yayınladığı bir video mesajında, “Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürtüyoruz. Çatışma devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Zelenskiy, “Rusya’nın SWIFT ile bağlantısını kesme konusunda AB ülkelerinden neredeyse tam desteğimiz var. Almanya ve Macaristan’ın bu kararı destekleyecek cesareti göstereceğini umuyorum. Biz vatanımızı ve Avrupa’yı savunma cesaretini gösteriyoruz.” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Her kim Ukrayna’yı savunmamıza yardım etmek isterse ülkemize gelebilir. Hepsine silah vereceğiz.”
 

İngiltere Kara Kuvvetlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Heappey: “Rusya işgalin başındaki hedeflerini gerçekleştiremedi, Ukraynalılar inanılmaz bir iş başarıyorlar.”
 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya halkına seslendi: “Hükümetinize savaşın durdurulması gerektiğini ne kadar hızlı söylerseniz, insanlarınız o kadar hayatta kalacaktır.”
 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Saldırılar püskürtüldü. Başkent Kiev çevresindeki kilit noktalar kontrol altına alındı.”

İlgili Haberler