Dijital Covid Sertifikası yarın oylanacak

Dijital Covid Sertifikası yarın oylanacak
Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Avrupa Birliği (AB) içinde seyahat özgürlüğünü yeniden tahsis edecek Dijital Covid Sertifikası için oy verecek. Oylama sonucu yarın açıklanacak.

AA''da yer alan habere göre, yeni tip korona virüs salgınında uygulanan seyahat tedbirleri, ülkelerin aşılama faaliyetleri sonrası gevşetilmeye başlandı. Avrupa Birliği ise aşı sertifikasını gündemine aldı.

SONUÇ YARIN AÇIKLANACAK

Avrupa Parlamentosu (AP) Fransa''nın Strazburg kentinde toplandığı ikinci günde, Dijital Covid Sertifikası''nı oylayacak. Oylama sonucu yarın açıklanacak.

"BU SERTİFİKAYI ALMAYA HAK KAZANACAK"

AB Hukuk Komiseri ve eski Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, TSİ 10.00''da başlayan oturumda yaptığı konuşmada, "AB''nin üç kurumunun uzlaşısı neticesinde AB''de aşı olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ya da test olup olmadığı fark etmeksizin her vatandaş, bu sertifikayı alma hakkına sahip olacak." dedi.

"KISITLAMALARIN KALDIRILMASINA KATKIDA BULUNACAK"

Reynders, sertifikanın, AB vatandaşlarının temel haklarından biri olan seyahat özgürlüğünü yaşamalarını kolaylaştıracağını belirterek "Sertifika, kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılmasına da katkıda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bugünkü oylamanın, önemli bir kilometre taşı olacağını belirten Reynders, 1 milyondan fazla vatandaşın sertifikaya sahip olduğunu, gelecek haftalarda bu sayının hızla artacağını, bu esnada AB''nin veri koruma kurallarının hassas biçimde uygulanacağını kaydetti.

AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.