Avrupalı bankaya çalışanından tokat gibi istifa resti

Avrupalı bankaya çalışanından tokat gibi istifa resti
Korona virüs salgını sürecinde en çok kar eden bankalar arasında yer almasına rağmen halen personel üzerinde mobbinge varan hedef baskısı oluşturan Avrupalı bankada çalışan personel istifa resti çekti.

Avrupalı bankaya çalışanından tokat gibi istifa resti. Bu yaptıklarını kendi ülkelerinde yapamazlar

Bankacılık sektöründe personel üzerinde kurulan mobbinge varan hedef baskısı bankacıları canından bezdirdi. Avrupalı bankanın Türkiye iştiraki olan dev bankaya personel istifa resti çekti.

Korona virüs salgını sürecinde en çok kar eden bankalar arasında yer almasına rağmen halen personel üzerinde mobbinge varan hedef baskısı oluşturan Avrupalı bankada bugün ilginç bir istifa olayı yaşandı.

Kendi ülkesinde çaycısı bile sendikalı olan banka, Türkiye''de sendikal örgütlenmeye karşı çıkıyor. 

Özellikle vadesiz konusunda çalışanlarına uyguladığı baskı ile tanınan Avrupalı bankanın genç bir çalışanı "hedef baskısı ve gelecek kaygısı" nedeniyle istifasını verdi.

Genç bankacı Veda başlıklı istifa mailinde şu ifadeleri kullandı:

 "Her kanaldan yapılan satış baskısı, gerek gelecek kaygısı nedeni ile bugün veda ediyorum. Çalıştığım süre boyunca çok güzel zamanlar geçirdim, güzel anılar biriktirdim. Fakat büyük hayallerle girdiğim bankacılık sektörünün ve …. Bankası''nın bana uygun olmadığına karar verdim. Çalıştığım süre boyunca desteklerini esirgemeyen tüm çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime teşekkürler... Geride kalan tüm arkadaşlarıma sabır ve başarılar dilerim."

İlgili Haberler