Avustralya'da şaşkınlık yaratan olay. Bir kişinin yalanıyla tüm şehir karantinaya alındı

Avustralya'da şaşkınlık yaratan olay. Bir kişinin yalanıyla tüm şehir karantinaya alındı
Korona virüs salgınında son zamanlarda başarı yakalayarak salgında çok az sayıda vaka çıkaran Avustralya'da bir kişinin yalanı bütün şehri karantinaya almaya yetti. Yetkililer Covid-19'a yakalanan bir kişinin temas zinciri hakkında yalan söylediğini bu nedenle ufak çaplı bir salgının başladığını aktardı. Sadece pizza aldığını söyleyen adamın pizzacıda kurye olarak çalıştığı belirlendi.

NTV'de yer alan habere göre, Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinde inanılması güç bir olay yaşandı. Yapılan açıklamaya göre Güney Avustralya eyaletinde bir kişi korona virüse yakalandı. Test sonucun pozitif çıkmasının ardından yapılan temas sorgusunda hasta yalan söyledi.

rzgbvjeo-0kbxnq4q5k7fa.jpg

PİZZACIDA ÇALIŞAN ÇIKTI

Pizzacıda kurye olarak çalışan hasta, sadece restorana pizza almaya gittiğini söyledi. Yetkililer tek satış olduğu için restoranı incelemedi. Hastanın çalıştığını bildirmediği restoranda bir iş arkadaşı daha Covid-19'a yakalandı. İkinci bir paket servis elemanının korona virüse yakalanmasıyla yeni bir temas zinciri oluştu.

hiqzshdjv0wublpmblj2dg.jpg

6 GÜNLÜK KARANTİNA BAŞLATILDI

Eyalet altı günlük karantinaya girerken, yetkililer bir hastanın yalan söylemesi nedeniyle salgının yeniden başladığını duyurdu. Eyalette yeniden salgının yayılması sonucu karantina önlemleri başlatıldı. Yaklaşık 1.8 milyon insanın yaşadığı eyalette son salgın kümesinde 25 vaka tespit edildi.

tidslcg-xkm1hf8rcvdqdq.jpg

Ülkede toplamda 28 bine yakın vaka tespit edildi. Avustralyalı yetkililer salgının kontrol alınması için sık sık eyalet bazlı karantina önlemlerine başvuruyor.