Avustralya'dan Samsung’a 'suya dayanıklılık' davası!

Avustralya'dan Samsung’a 'suya dayanıklılık' davası!
Avustralya Rekabet ve Kullanıcı Komisyonu(ACCC) Samsung‘un cihazlarındaki suya dayanıklılık konusunda yanlış bilgi verdiğini ve suyla temas ettiği için bozulan cihazları garanti kapsamına dahil etmediği iddiasıyla Samsung'a dava açtı.

Samsung, 2016 yılında IP68 sertifikalı suya dayanıklı telefonu Galaxy S7‘yi kullanıcılara sunmuştu. Amiral gemisi telefonlarının tümü o zamandan bu yana suya dayanıklılık için IP68 sertifikasını taşıdı ve suya dayanıklı telefonlar olarak birçok farklı listede yer aldı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu ise bunun doğru olmadığını iddia ederek bu olayı mahkemeye taşıdı. ACCC‘nin Samsung ile ilgili sorununda iki önemli iddiası var. İlk olarak, Samsung’un bir reklamı Galaxy S7 serisinden sonraki diğer modeller için 30 dakika veya daha kısa süre içerisinde 1.5 metre derinliğindeki su içerisinde cihazın hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini iddia ediyor.

İkincisi ise Samsung IP68 sertifikası sadece tatlı su için geçerli olsa da, şirketin reklamlarda plajların ve havuz kullandığını iddia ediyor.

IP68 sertifikalı telefonlar teknik olarak suya dayanıklıdır fakat su geçirmez değildir. Galaxy S5 ise IP67 sertifikası ile geliyor. Ve telefonlar 1 metre veya daha az derinlikte 30 dakika boyunca suya dayanabiliyor.

Ancak ACCC Samsung’un cihazlardaki suya dayanıklılık olayını su geçirmez olarak lanse ettiğini iddia ediyor. Ayrıca Samsung’un telefonlarının suya maruz kalması nedeniyle zarar gördüğünü söyleyen müşteriler tarafından garanti taleplerini reddettiğini de vurguladı.

Dava süreci konusunda henüz detaylı bilgi yok fakat yakın zamanda dava ile ilgili gelişmelerin detaylı bir şekilde paylaşılması bekleniyor.