Aydın Adnan Sezgin: İktidar krizi görmemizin önüne geçmeye çalışıyor

Aydın Adnan Sezgin: İktidar krizi görmemizin önüne geçmeye çalışıyor
İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, hükümetin ekonomik krizi görmezden geldiğini belirterek, “İktidar toplumsal kutuplaşmayı artırarak krizin etkilerini görmemizin önüne geçmeye çalışıyor” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin “İktidar toplumsal kutuplaşmayı artırarak krizin etkilerini görmemizin önüne geçmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Sezgin şu ifadeleri kullandı:

“Yasama faaliyetinin misyonu ileri görüşlü ve uzun vadeli kararlar almak ve bu doğrultuda düzenleme yapmaktır. Dolayısıyla yerel seçimler öncesi kiracıları cezbetmek üzerine böyle bir değeişiklik yapmak yerine daha kalıcı bir yöntem tercih edilebilirdi.

Önümüzde böyle palyatif tedbirlerle ortadan kaldırılamayacak çok daha ciddi ve kaygı verici bir gerçek vardı.  O da 2018’in son aylarında ÖTV ve KDV indirimi gibi yöntemlerle gizlenmeye çalışılan, ama gün geçtikçe daha büyük bir sorun olarak önümüze dikilen yüksek işsizlik, yüksek enflasyon ve ekonomik küçülmedir.

İktidar 2018’de büyük bir seferberlikle enflasyonu sadece yüzde 20’ye indirebilmiştir. Buna rağmen dünyanın en yüksek dördüncü enflasyon oranına sahibiz. Venezuela, Arjantin ve İran’ın ardından… Bu ülkeler ile kıyaslanıyor olmak çok üzücü… İhtiyaç olunan yapısal reformları yapamamak da çok üzücü.

2019 yılında daha da büyük sıkıntılarla muhatap olacağımız kesin İktidar ise sadece krizin adını koymaktan kaçınmakla kalmıyor, adeta toplumsal kutuplaşmayı artırarak krizin etkilerini görmemizin önüne geçmeye çalışıyor.

Hukuk ve demokrasiden gittikçe uzaklaşılıyor. Türkiye adeta Venezuela gibi ne olduğu belirsiz hibrid bir rejimden otoriterliğe kayıyor.”