İlk elektrikli BMW: i3

İlk elektrikli BMW: i3
İlk elektrikli BMW: i3

Alman otomobil şirketleri arasında bir ilke imza atan BMW, ilk elektrikli aracı i3’ü resmî olarak New York, Londra ve Peki

Alman otomobil şirketleri arasında bir ilke imza atan BMW, ilk elektrikli aracı i3’ü resmî olarak New York, Londra ve Pekin’de tanıttı. BMW, 2014’te satışa sunacağı BMW i3 modelini iki farklı şekilde üretti. Modellerden birisinde Hibrit motor kullanılırken, diğerinde tamamen elektrikli motor kullanılmış. Elektrikli motor ile çalışan otomobiller; hem yakıttan tasarruf ediyor hem de doğaya zarar vermiyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kullanımlarının yaygınlaşması beklenen elektrikli otomobillerin en yenisi olan BMW i3 tam dolu batarya ile 0’dan 100 km’ye tam yedi saniyede çıkıyor. Ayrıca araç batarya dolu iken azami 165 km yol gitme özelliğine sahip.
Elektrikli motorlar diğer motorlara oran ile daha ağır oldukları için üreticiler aracın diğer malzemelerini daha hafif tutmaya çalışmışlar. Bu yüzden aracın birçok parçası karbon fiber ve alüminyum malzemelerden özel olarak üretilmiş.