Medya Polemik

Medya Polemik

Medya Polemik

Türkiye Cumhuriyeti devleti sayın teröristlerimize hayırlı yolculuklar diler...

 

Dönüş trafiği çileye dönüşmesin

 

Karayolları genel müdürlüğü, sayın teröristlerin çekilme sürecinde rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için alınan önlemleri açıkladı.

 


*

 


Bu sabahtan itibaren şehirlerarası trafik yoğunluğunun artacağı Gabar, Cudi, Bestler Dereler gibi kavşaklardaki yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları durdurulacak. Onların yerine Heron’lar bakım ve onarıma alınacak. Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk istikametlerinde ek şeritler verilecek. Güzergâh üzerindeki her türlü ağır tonajlı tank, panzer, kirpi trafikten men edilecek. Çevirme ekipleri görmezden gelmek için ihmal ve dikkatsizliğe titizlikle riayet edecek; yanlışlıkla göz göze gelinmesi halinde saygılı olunacak, sürece zarar verecek davranışlardan kaçınılacak. Allah korusun ama, aşırı yürümeden kaynaklanan dalak şişmesi, bilek burkulması, menisküs gibi sağlık sorunlarına anında müdahale etmek için tüm devlet hastaneleri 24 saat nöbette olacak.

 


*

 


Dönüş trafiğinin çileye dönüşmemesi için... Sayın teröristlerin, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, yola yorgun ve uykusuz çıkmamaları, meteorolojik şartları dikkate almaları, hiç olmazsa gazetecilerin görmemesi için havanın kararmasını beklemeleri, seyahat esnasında telsiz ve cep telefonu kullanmamaları, şu anda Van gölünün kenarında mola verdim, şu anda Şırnak’ta karakol manzaralı piknik yapıyorum diye feysbuk’a koymamaları, herhangi bi sebeple çekilmenin durması halinde, çekilme açılana kadar bulundukları mevkide
kalıp beklemeleri, emniyet şeridi ihlali yapmamaları, istiap haddinin üstünde cephane almamaları, lastikleri kontrol etmeleri, aşınmış mekapla yola çıkmamaları önemle rica olunur.

 


*

 


Dağlar tepeler uçurumlar yerine alternatif meskûn mahal güzergâhları kullanmak isteyen sayın teröristlerin, Alo 156 jandarma hattı’ndan ücretsiz bilgi edinmeleri mümkündür.

 


*

 


Türkiye Cumhuriyeti devleti...
Sayın teröristlerimize kazasız belasız hayırlı yolculuklar diler.
Yılmaz Özdil/Hürriyet

 

+++

 

‘Brakisefal Çankaya’

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  “Türk” kelimesi etrafındaki tartışmaya son noktayı koydu:
 “Devlet Türk devletidir...”
(...) 300 aydın için “Brakisefal Türkler”  manşeti atan gazete ve gazeteciler ne düşünüyor çok merak ediyorum.  
Ertuğrul Özkök/Hürriyet

 

+++

 

“Sürecin” diğer yüzü

 

...KCK Yüksekova’da tüm muhtarları dolaşıp  “bundan sonra devlet ne derse desin emirleri bizden alacaksınız”  talimatı vermiştir. Yine Yüksekova merkeze KCK networkunu mobilize etmek üzere dağ kadrosundan 15 kişilik takviye gönderilmiştir. Bu insanlar silahlarıyla birlikte Yüksekova’ya gitmişler ve tek amaçları var KCK networkunu organize edip yeni bir serhildan süreci başlatmaktır. Umarım bundan ötesi yoktur...
Önümüzdeki süreçte PKK’nın geniş katılımlı kitlesel protesto eylemlerini göreceğiz. Bu eylemlerle bölgede PKK zafer kazandı algısı iyice yerleştirilecek; bölgenin duygusal ayrışması, ve PKK/KCK ile kenetlenmesini daha da derinleştirilecektir...
Emre Uslu/Taraf

 

+++

 

Tespit mi temenni mi!

 

“Erdoğan aday olmayabilir”

 

(...) 1,5 yıl havanda su dövdükten sonra, bir de mahallî seçim atmosferine girildikten sonra,
bütün bir sistemi başkanlık ya da yarı başkanlık için yapılandırmanın, ikna ve zamanlama açısından
artık mümkünü yok. Geriye AK Parti’nin ısrar edeceği tek husus olarak “partili cumhurbaşkanı”
kalıyor.
(...) Demirel ve Özal örnekleri gösteriyor ki, cumhurbaşkanı partisinden koparsa, o parti bir daha belini doğrultamıyor. Bugün AK Parti’ye Sayın Erdoğan’ın şahsından dolayı oy verenlerin oranı büyük yekûn tutar. Bu seçmen kitlesi küserse, AK Parti ciddi bir sarsıntı geçirir. Belki C planı içerisindeki sürpriz hamle, Başbakan Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığına adaylığını koymamasıdır. Sayın Başbakan, bugüne kadar aday olacağını söylemedi. Aday olmazsa, o zaman partili cumhurbaşkanına da ihtiyaç kalmaz...
Hüseyin Gülerce/Zaman

 

+++

 

AKP yandaşı Yeni Şafak, Suat Kılıç’ı “istenmeyen adam” ilan etti:

 

Bugüne kadar AKP iktidarının dümen suyundan çıkmayan Yeni Şafak’ın, Kılıç hakkında bakanlık koltuğuna oturduğu günden bugüne sergilediği  “sabır taşıran hareketler”i içeren bir dosya hazırlaması ve bunu gazetenin sürmanşetinden, üstelik hayli büyük biçimde yayınlaması, “Erdoğan Kılıç’ı gözden çıkardı” şeklinde yorumlandı.
Kılıç’ın ‘şamarlarıyla’ ünlendiğini yazan Yeni Şafak, bürokratları isyan ettiren olayları sıraladı. Buna göre Kılıç;
- Hakaretleriyle Kredi Yurtlar Kurumu eski Trabzon Bölge Müdürü Münir Özkurt’a travma yaşattı ve  “kanser” olmasına yol açtı.
-  Ordu ve Giresun valillerini kameralar önünde azarladı..
-  18 Mart Üniversitesi’nde öğretmen ataması sorununu hatırlatan kız öğrenciye “Her mezunu devletin alma gibi bir görevi yok... Benle polemiğe girme” diye tepki gösterdi.
- Samsunspor maçına yetişmek için trafik uygulaması yapılması talimatı verip vatandaşları çileden çıkardı, kornalı protestoya
uğradı.
- CHP’li İsa Gök’ün ortaya çıkardığı skandalda Turgutlu Belediyesi’ne “kârlı” araç sattı.
Gazete haberinde, Kılıç’ın Ankara Atatürk Öğrenci Yurdu’nda  “Ben Başbakan’ın yeğeni tanımam”  deyip Ali Er’i azarlamasını da hatırlattı!

 

+++

 

PKK “kitleleri ajite” aşamasına geçti

 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hafta sonu Hakkâri’de halka sesleniyor:
“...PKK’nin dağlardan çekilme kararı almasının ardından askeri ve polis kontrol noktaları arttırılmış... Sizler kendinizi bu noktalarda aratmayın. Çünkü yaptıkları suçtur.”
BDP’nin Genel Başkanı devam ediyor:
 “Tek bir askeri birlik bile geri çekilmekte olan PKK’lilere operasyon yapmaya kalkarsa, biz yüz binlerce kişi operasyon bölgesine yürüyeceğiz. Operasyonu biz durduracağız. Şehirlerde siyasi, haksız, hukuksuz operasyonlara devam ederlerse, biz yüz binlerle her tarafta bu siyasi operasyonları da durduracağız...”
Başkası söylese halkı devlete karşı kışkırtmaktan hapsi boylardı...
(...) Anlaşılıyor ki... Bundan böyle kitleleri ajite ederek, büyük çaplı gösteriler düzenleyerek çalışacaklar... Devleti ve yasaları pek takmayacaklar... Hoş, karşılarında onları üzecek bir devlet de olmayacak...
Yeniçağ gazetesi dün PKK’nin askerce boşaltılan alanlarda kimlik kontrolüne başladığını yazıyordu... Sürpriz gelmedi.
Melih Aşık/Milliyet

 

+++

 

Hangi hukuk?

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç (...) PKK’nın çekilmesinin “ümit ettikleri rotada” yürüdüğünü belirttikten sonra “Bu süreci hukuk çerçevesinde götürüyoruz” diye ekledi. (...) Silahlı PKK teröristlerinin ellerini kollarını sallayarak yurt dışına çıkmaları hangi hukuk çerçevesine sığar acaba?
Mustafa Mutlu/Vatan