Aytun Çıray Provokatörlere ne görev verildiğini duyurdu

Aytun Çıray Provokatörlere ne görev verildiğini duyurdu
Akşener'e karşı Sivas'ta gerçekleştirilen provokasyonla ilgili konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Üzülerek söylüyorum provokasyonlar seçimlere doğru artacak" dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, KRT''de Ülkü Çoban ile Günaydın programına konuk oldu. Programda Akşener''e karşı Sivas''ta gerçekleştirilen provokasyonla ilgili konuşan Çıray özetle şunları söyledi: 

"Büyük bir strateji uygulanıyor. Bu yaklaşık bir yıldır başladı. İstanbul seçiminden sonra Kürt seçmenlerimizin bir tercihte bulunmaları Abdullah Öcalan’ın mektubuna rağmen ve Osman Öcalan’ın televizyona çıkarılarak çağrılar yapılmasına rağmen Kürt seçmen bu oyunlara gelmedi. Ve oyunu demokrasi ve özgürlükler adına kullandı. Bu iktidarın korkuttu. İktidarın yeni stratejisi önce HDP eşittir PKK denmeye başlandı. Arkasından HDP, CHP''ye iliştirilmeye çalışıldı. CHP''den  yola çıkarak İYİ Partiye iftiralar atılmaya başlandı. Çok basit bir yöntem kurdular. PKK eşittir HDP. O zaman HDP CHP eşittir. O halde millet ittifakı üyesi olarak iyi parti de buna eşittir. O hale herkes hahindir demeye getiriyorlar. Bunların savunulacak tarafı yok. Bu tamamen stratejik taktik. Bunu yutmamalıyız."

 

İlgili Haberler