Aytun Çıray'dan Erdoğan'a çağrı

Aytun Çıray'dan Erdoğan'a çağrı
Tezkere gündemi ile toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, "Beyaz Saray ziyareti geri çevrilmeli. Dün bize hakaret edecek, bugün buyurun gelin diyecek" şeklinde konuştu.

Tezkerenin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM’de devam eden görüşmelerde partisi adına söz alan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Trump YPG’ye dokunmayın benim ‘terörist’ dediğim IŞİD ile uğraşın dedi. Yani ‘IŞİD canileri sizin belanız olsun’ dedi" yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşamki Türkiye'ye yönelik Twitter mesajlarını eleştiren Çıray, "Trump, dün akşamki tweet'i ile Türk milletini tehdit etmek ve küçük düşürmekle kalmamıştır, Cumhurbaşkanı'nda somutlaşan iktidarı da feci ve aldatıcı bir tuzağın içine çekmiştir." ifadesini kullandı.

"BEYAZ SARAY ZİYARETİ GERİ ÇEVRİLMELİ"

Trump’ın 13 Kasım için Erdoğan’a tarih vermesine değinen Çıray, "Beyaz Saray ziyareti geri çevrilmeli. Dün bize hakaret edecek, bugün buyurun gelin diyecek. İncirlik’in kapatılıp askeri anlaşmayı tekrar gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz. Demirel bunu yapmıştı. Derhal yolcu uçağı alımlarından vazgeçilmeli. Ve en önemlisi muhalefete karşı sert politikadan vazgeçmeli. Önce içeride bir bütünlük ortaya koymalıyız" ifadelerini kullandı.