Azerbaycan: Ermeni askerleri topraklarımıza girdi

Azerbaycan: Ermeni askerleri topraklarımıza girdi
Azerbaycan, dün saat 20:00'da yaklaşık 40 Ermeni askerin Azerbaycan topraklarına girdiğini ve onları geri çekilmek zorunda bıraktıklarını bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermeni askerleri topraklarımıza girdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün yaklaşık 40 Ermeni askerin Azerbaycan topraklarına girdiğini ve onları geri çekilmek zorunda bıraktıklarını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı''nın Devlet Sınır İdaresi ile yaptığı ortak açıklamaya göre dün akşam saat 20:00''da yaklaşık 40 Ermeni askeri sınırı geçerek Kelbecer''in Armutlu köyüne doğru 400 metre derinliğe kadar ilerledi ve mevzileri ele geçirdi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler neticesinde Ermenistan askerlerinin Azerbaycan sınırlarının dışına çıkarıldığı belirtilerek bu süreçte silah kullanılmadığı kaydedildi.

Ermenistan askerlerinin, Azerbaycan topraklarına müdahalesinin provokasyon olarak nitelendirildiği açıklamada, tüm sorumluluğun tamamen Ermenistan tarafına ait olduğu belirtildi.

Yaşananların, uluslararası toplum ve Azerbaycan tarafının sınır sorunlarını müzakere ve diyalog yoluyla çözme çağrılarının aksine, Ermenistan''ın iki ülke arasındaki devlet sınırındaki durumu daha da gerginleştirmeye çalıştığını bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada, olası benzer girişimlerin Azerbaycan ordusunca bundan sonra da kararlılıkla engelleneceği ifade edildi.

Ermenistan''a sorumlu davranma, komşu devletlerin sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterme ve bölgedeki durumu gerginleştirebilecek provokasyonlardan kaçınma çağrısında bulunuldu.

İlgili Haberler