Azerbaycan'ı üzecek hiçbir adım atmayız

Azerbaycan'ı üzecek hiçbir adım atmayız

Azerbaycan'ı üzecek hiçbir adım atmayız

BAKANLAR Kurulu toplantısının ardından medyaya açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, “Azerbaycan’ın menfaatlerine aykırı, Azerbaycan’ı üzecek bir adım atmamız mümkün değildir. Karabağ sorunu çözülmeden bölgede kalıcı barış olmaz” dedi.

Bakü’yü üzecek bir adım atmamız mümkün değil
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ermenistan sınırının açılacağı yönünde endişe taşıyan Azerbaycan’ı rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Bakanlar Kurulu dün Başbakan Erdoğan başkanlığında, toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda, Ümraniye soruşturması,  Türkiye Ermenistan ilişkileri, terörle mücadele ve ekonomideki gelişmeler ele alındı. Toplantı sonrasında Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek gazetecilerin sorularını cevapladı.

Önce adım sonra açıklama
Çiçek ilk olarak, Ermenistan sınır kapısının açılacağı ne zaman yönündeki iddialar ve Azerbaycan’la gerilen ilişkiler soruldu. Bugüne kadar Azerbaycan ile her konuda mutabakat çerçevesinde ilişkilerin sürdürüldüğünü belirterek karşılık veren Çiçek, “Bu kuralı da her zaman koruduk. Ancak son zamanlarda sanki Türkiye ile Azerbaycan arasında sürtüşme varmış gibi bir durum ortaya doğdu” dedi. İkili görüşmelerde belirli adımlar atılmadan açıklama yapmama prensipleri nedeniyle yapılan ikili görüşmelerle ilgili bugüne kadar açıklama yapmadıklarını belirten Çiçek şöyle konuştu:

Karabağ başlıca prensibimiz

“Ancak birileri bunu bir yerlere çekmeye çalıştığını gördük. Bizim ne Ermenistan ne Azerbaycan ile temaslarımızda Azerbaycanlı kardeşlerimizi üzecek bir adım atmamız mümkün değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Bunu sadece Azerbaycan değil Tüm Türki Cumhuriyetlerle iligili tavrımız aynıdır. Türkiye’nin Yukarı Karabağ politikası bellidir ve hiçbir şekilde de değişmemiştir. Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde halledilmesi bizim başlıca prensibimizdir.”