Aziz Yıldırım kazandırdı Ali Koç sattı. Fenerbahçe'nin manevra alanı açıldı

Aziz Yıldırım kazandırdı Ali Koç sattı. Fenerbahçe'nin manevra alanı açıldı
Fenerbahçe'de yaşanılan ekonomik sıkıntıların aşılması için yeni bir adım atıldı. Aziz Yıldırım döneminde kulübe kazandırılan 8 villa ve 1 lüks dairenin üzerinde bulunan temlikler, Medicana Grubu tarafından kaldırıldı. Emlak satışı ile beraber kasaya yaklaşık 40 milyon TL sıcak para girdi.

Sözcü''den Serkan Hamzaoğlu''nun haberine göre; Fenerbahçe yönetimi, korona virüs salgını nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntıları aşmak için yeni bir adım attı. Sarı-lacivertli kulüp, Fenerbahçe Üniversitesi’ne sponsor olan Medicana Grubu’yla yaptığı anlaşma uyarınca bazı emlakların üzerindeki temliği kaldırdı.

Aziz Yıldırım''ın başkanlık döneminde kulübe kazandırılan Kurtköy’deki bir sitede bulunan sekiz villa ile Suadiye’deki bir lüks daire böylece satışa çıkarıldı. Böylece kulübün kasasına 40 milyon TL sıcak para girişi sağlandı.

Söz konusu taşınmazlar, Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluşu sırasında YÖK’e teminat olarak gösterilmişti. Ali Koç''un başkan seçildiği dönemde ise bu emlakların üzerinde temlik bulunuyordu.

Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, 50 milyon lirayı Fenerbahçe Üniversitesi vakfına koyarak bu temlikleri kaldırdı. Böylece kulübe manevra alanı açıldı. YÖK’e bir önceki yönetim döneminde verilen sözler de yerine getirilmiş oldu.