Bağış kampanyası AKP'yi karıştırdı: Berat Albayrak'a tepki

Bağış kampanyası AKP'yi karıştırdı: Berat Albayrak'a tepki
Korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan bağış kampanyası iktidar partisi içerisinde tartışmalara neden oldu.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ- Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası, kamuoyunda tartışmalara neden olurken, kampanyaya AKP içerisinden de eleştirilerin olduğu öğrenildi.

AKP çevrelerinden edinilen bilgilere göre, partideki bazı üst düzey isimlerin söz konusu bağış kampanyasının ekonomide başarılı olduklarına dair kullandıkları söylemler ile çeliştiğini düşündükleri belirtildi.

ALBAYRAK’A TEPKİ

Partideki bazı çevrelerin bağış kampanyasının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başarısızlığını ortaya koyduğunu söylediği ifade edilirken, özellikle salgın sonrasında kullanılmak üzere muhalefete malzeme verildiğini öne sürdükleri kaydedildi.

Partili yetkili bir ismin ise konu ile ilgili, “Ekonomiden dolayı yerel seçimlerde kan kaybettik. Yerel seçim sonuçları ekonomiye dış müdahale olduğuna vatandaşların itibar etmediğini gösterdi. Şimdi bir bağış kampanyası yapıyoruz. Kendi elimizle ekonominin iyi olmadığını ortaya koymuş oluyoruz” şeklinde konuştuğu belirtildi.