MHP'nin oyları bakın nerede uçuşa geçti. Bahçeli anket şirketlerine tepki göstermişti

MHP'nin oyları bakın nerede uçuşa geçti. Bahçeli anket şirketlerine tepki göstermişti
Anketlerde yüzde 8-9’u aşamadığı için seçim barajını yüzde 7’ye çektiren MHP’de Devlet Bahçeli’nin masasındaki ankette partinin oy oranın yüzde 11 olduğu iddia edildi.

Haberler.com''un haberine göre; MHP Genel Merkezi''nin sık sık anket çalışması yaptırdığı ve bu anketlerde Milliyetçi Hareket Partisi''nin yüzde 11 ve üzerinde olduğu öne sürüldü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda anket şirketlerini hedef alarak "Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonlarıyla kamuoyu nezdinde partimizin eridiğini, gerilediğini yazan kokuşmuş araştırma şirketleri CHP Genel Merkezi''nde mi yoksa Kandil''de mi? geziyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

İddiaya göre parti kulislerindeki hedefin, 2018 seçimlerindeki oy oranının üzerine çıkmak olduğu kaydedildi.

MHP kulislerinde konuşulan bir diğer konusu ise 2023 seçimleriyle ilgili. Milletvekillerinin 2023''teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura bırakılmaması yönünde görüş birliğine vardığı aktarıldı. MHP, ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı yeniden seçtirmeyi hedefliyor.

Son olarak seçim yasasında yapılan değişme de MHP’nin talebi üzerine yapılmıştı. Şöyle ki anketlerde yüzde 8-9 oy oranını geçemeyerek yüzde 10 seçim barajının altında kaldığı görülen MHP için seçim barajı yüzde 7 olarak belirlenmişti.

İlgili Haberler