Bahçeli kurultaya gelmezse ne olur

Bahçeli kurultaya gelmezse ne olur
MHP Genel Merkezi'nin "Genel Başkan'ın katılmadığı kurultay geçersiz olur" tezinin herhangi bir hukuki geçerliliğinin olmadığı ortaya çıktı. Akşener'in Hukuk Danışmanı Bahşi, "Kafalarına göre imam arıyorlar" dedi.

Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in hukuk danışmanı Feridun Bahşi, Hürriyet'e yaptığı açıkalamada, 64’üncü maddeye karşı tüzüğün 62’inci maddesini işaret etti. 62’inci maddede, “Büyük Kongre, partinin en üst düzeyde yetkili ve sorumlu karar organıdır. Parti teşkilâtının bütün birimleri ile her türlü Parti faaliyeti ve Parti politikası hakkında son ve kesin karar verme yetkisine sahiptir” hükmü yer alıyor. Büyük kongre delegesenin herşeyin üstünde olduğunu vurgulayan Bahşi, açılışın da yapılıp, tüzüğün de değiştirebileceğini iddia ederek şunları söyledi:

“Genel merkez ne işine gelirse onunla ilgili yorum yapıyor. MHP Genel Merkezinin mahkeme kararı karşısında herhangi bir görevi, sorumluluğu yoktur. Genel Merkez kongre yapamaz. Hele hele 10 Temmuz’da sabahtan tüzük değişikliği, öğleden sonra seçimli kongre yapmak zaten mümkün değildir. Çünkü hazirun listesini kesinleştirmeden seçime geçme imkanı yok. Bunu yapabilmek için seçimli kongrenin ilanın 15 gün içerisinde olması gerekir. Bu mümkün değil. Kafalarına göre imam arıyorlar. Bu yapılanlar abesle iştigaldir. Üç kişilik Çağrı Heyeti, tüzük kurultayının yapılması için tek yetkili durumdadır. Tüzük değişikliğini tanıyacaklar. Tanımazlarsa kendileri seçimli kongreye geçemiyorlar.