Soykırım protestosu

Soykırım protestosu
Soykırım protestosu

LOBİSAV Ermeni yalanlarına ilişkin kanun tasarılarını kabul eden 22 ülkeye karşı 12 bin imza topladı.

Diasporanın meydan okuması
Lobİcİlİk Stratejik Araştırmalar Merkezi (LOBİSAV) Başkanı Ercüment Kılıç, Türkiye’nin Ermeni diasporasının bir meydan okuması ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Ermeniler, 4 T’nin (tanıtım, tanınma, tazminat, toprak) ilk 2 evresini aşmış, 3. ve 4. evrelerine gelmişlerdir” dedi.


Ermeniler büyük hazırlık içinde
Genel merkezi Washington’da bulunan 70 Türk derneğinin çatı örgütü Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) eski başkanı da olan Kılıç, Ermenilerin, 24 Nisan 2015’i, sözde soykırımın 100. yıl dönümü olarak kabul ettiğini ve büyük hazırlık içinde olduğunu kaydetti.


Lobi taktik savaşları zamanı
Türkİye’nin 97 yıllık sessizliği bozması gerektiğini belirten Kılıç, “Zaman, önümüzdeki 3 altın yıl içinde lobi taktik savaşları zamanıdır. Ermeniler’i bekleyen sürpriz planlarımız olmalıdır ve vardır” diye konuştu. Kılıç, imza atan 12 bin kişi arasında 280 öğretim görevlisinin olduğunu söyledi.

 

İftiraya karşı 22 ülkeye protesto mektubu

Lobicilik Stratejik Araştırmalar Merkezinin (LOBİSAV) parlamentolarında, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını ilişkin kanun tasarılarını kabul eden 22 ülkeye “protesto” ve gündemine alması beklenen ülkelere de “uyarı” mektubu göndermek üzere başlattığı “Sivil Nota Kampanyası” na bir ayda 12 bin kişi imza verdi. Genel merkezi Washington’da bulunan Amerika çapındaki 70 Türk derneğinin çatı örgütü Türk Amerikan Dernekleri Asamblesinin (ATAA) eski başkanı, Doğuş Üniversitesinde “lobicilik dersi” veren ve LOBİSAV’ın da başkanı olan Ercüment Kılıç, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ermeni diasporasının bir meydan okuması ile karşı karşıya olduğunu belirtti. “Ermeniler, 4 T’nin (tanıtım, tanınma, tazminat, toprak) ilk 2 evresini aşmış, 3. ve 4. evrelerine gelmişlerdir” diyen Kılıç, Ermenilerin, 24 Nisan’ı, sözde soykırımın 100. yıl dönümü olarak kabul ettiğini ve büyük hazırlık içinde olduğunu kaydetti.


Nereye gönderilecek?
Kılıç, “Zaman önümüzdeki 3 altın yıl içinde lobi taktik savaşları zamanıdır. Artık Türk sivil toplumu da en az Ermeni sivilleri ve diasporası kadar etkin olmak zorundadır. Bundan böyle sivil Türk toplumu olarak sessiz kalmak istemiyoruz.” Ermeni soykırımı adına anıtlar diken 30 ülkeye mektup, Ermeni soykırım kanun tasarısını reddeden ülke ve yerel birimlere de “teşekkür” mektubu gönderileceğini bildiren Kılıç, toplanan imzaların kilolarca tutacak kağıt baskılarının, Ermenilerin “Ermeni soykırımı” anma törenlerini yapacakları günden bir gün önce 23 Nisan’da başta cumhurbaşkanlarına, krallara, kraliçelere, başbakanlarına, meclis veya senato başkanlarına olmak üzere ülkelerin yöneticilerine kolilerle postalanacağını ve elektronik posta olarak gönderileceğini bildirdi. Kılıç, kampanyanın 2015 yılına kadar devam edeceğini söyledi. Bir ay önce başlatılan kampanyaya şu ana kadar 12 bine yakın kişinin imza verdiğini belirten Kılıç, kampanyayı Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sadıklar, Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Atilla Girgin, Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Ertan Oktay’ın aralarında bulunduğu 280 öğretim üyesinin desteklediğini söyledi. Kampanyanın 2015 yılına kadar devam edeceğini ve her yıl 24 Nisan’da imzaların belirlenen yerlere gönderileceğini söyledi.  
Sibel Ertürk Kurtoğlu (AA)