Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamaları sonrası doktorların en çok tartıştığı konu ortaya çıktı

Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamaları sonrası doktorların en çok tartıştığı konu ortaya çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın grip vakaları ile korona vakalarını kıyaslayan açıklaması her kesimden tepki çekerken kimi doktorlar aşıların uzun vadeli olumsuz etkilerinin son günlerde aralarındaki en çok tartışılan konu olduğunu belirtti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın grip vakaları ile korona vakalarını kıyaslayan açıklaması hekimler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Koca’nın açıklamaları korona virüsün abartıldığını düşünen aşı ve korona tedbirlerine karşı kesim tarafından geç kalınmış bir açıklama olarak yorumlanırken Koca, vatandaşı bu zamana kadar kandırmakla suçlandı.

Aşı ve korona tedbirlerini destekleyen vatandaşlar ise günlük vakaların 100 bine, vefatların ise 200’e dayandığı bir dönemde Koca’nın böyle bir açıklama yapmasını yersiz buldu.

“UZUN SÜRELİ ETKİLERİ TARTIŞILIYOR”
Diğer taraftan Koca’nın açıklamalarıyla beraber salgının başlangıcından beri tartışma konusu olan korona tedbirleri ve aşı gibi uygulamalarda tartışmaya açıldı. Koca’nın açıklamaları ve tartışmaya açılan konularla ilgili görüşleri sorulan bazı hekimler, aşıların uzun vadeli olumsuz etkilerinin bugünlerde kendi aralarında tartışılan en büyük konu olduğunu belirtirken bu etkilere karşı neler yapabilecekleri üzerine sık sık hararetli tartışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“REHAVETE NEDEN OLUR”
Koca’nın açıklamalarını yorumlayan doktorların bir kısmı, bakanın açıklamalarının bilimsel verilere dayanmadığını öne sürerken Koca’nın vatandaşlarda rehavete neden olacak böyle açıklamalar yapmaması gerektiğini belirtti.

“GRİP VAKALARIYLA AYNI ORANDA”
Koca Giresun’da gerçekleştirdiği konuşmasında, “Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum; endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşacağız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak açıklasak salgından farklı olmadığını göreceğiz. Müsterih olunuz, en kötü günler geride kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Fahrettin Koca’nın açıklamalarını sosyal medyadan verilen tepkiler şöyle:

İlgili Haberler