Sağlık Bakanlığı’ndan bir büyük hata daha. Şüpheler iyiden iyiye arttı

Sağlık Bakanlığı’ndan bir büyük hata daha. Şüpheler iyiden iyiye arttı
Sağlık Bakanlığının yayınladığı korona virüs vaka tablosunda test sayılarının 2 gün üst üste aynı olarak yayınlanması sosyal medyada tepki çekti. Bakanlık hata sonrası yeni tabloyu sitelerinden yayınlarken bakanlık verilerine güvenmeyen vatandaşlar sosyal medyadan kuşkularını dile getirdi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Korona virüs salgınında dünya genelinde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanırken Japonya, Almanya, Avusturya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler tedbirleri sıkılaştırırken İsveç, Norveç, Danimarka ve İngiltere gibi ülkeler ise başta PCR ve maske zorunluluğu olmak üzere kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de de artan vaka sayılarına karşı tedbirler uygulanmaya devam edilirken sinema, tiyatro gibi kapalı alan etkinliklerinde uygulanan PCR zorunluluğu kaldırıldı. Bir kesim bu kararın alınmasını desteklerken bir kesim ise artan vaka sayılarına dikkat çekerek karara ciddi tepki gösterdi.

“GRİP İLE BENZER MANZARA”
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun’da yaptığı konuşmada, "Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşacağız” ifadelerini kullanırken bu açıklama da vatandaşları destek ve tepki olmak üzere ikiye böldü.

Vatandaşlar salgın başlangıcından beri yayınlanan günlük vaka ve test oranlarına ilişkin verilerin yer aldığı tabloyu her akşam merakla takip ederken bakanlığın açıkladığı tablodaki hata sosyal medyayı karıştırdı.

YENİ TABLODA RAKAMLAR DEĞİŞTİ
8 Şubat 2022 korona virüs tablosunda test sayısı 452.363, vaka sayısı 111. 096, vefat sayısı ise 241 olarak açıklanırken 9 Şubat 2022 tablosunda ise test sayısı bir önceki gün ile aynı 452.363 olarak, 108. 563, vefat sayısı ise 266 olarak gösterildi. Bakanlık hatasını anlayıp yeni tabloyu sitelerinden yayınlarken yeni tabloda test sayısı 456. 241 olarak açıklandı.

İki gün üst üste yayınlanan rakamların aynı olması dikkat çeken vatandaşlardan bazıları bakanlığı yanlış veriler açıklamakla suçlarken bazı vatandaşlar ise durumun sehven bir hata olabileceğini belirtti.

Aynı durum geçen senede yaşanmış ve tablodaki verilerin aynı açıklanması tepkilere neden olmuştu.

 

 

 

İlgili Haberler